Nieuws

Motornieuws 2023: Kawasaki Eliminator

Op de in maart gehouden Osaka Motorcycle Show in Japan presenteerde Kawasaki onder meer een nieuwe Eliminator. Net als de stamhouder uit de jaren 80 een lekkere basic no-nonsense cruiser, in dit geval op basis van Kawasaki’s 400-lijn. De vraag was of de Eliminator ook naar Europa zou komen, en die kan nu volmondig met ‘ja’ worden beantwoord!

Met zijn lekker lage silhouet heeft de Eliminator best wel wat weg van de Vulcan S uit huize Kawasaki, maar daar is ‘ie niet op gebaseerd. De nieuwe ‘urban cruiser’, zoals Kawasaki ‘m zelf typeert, wortelt namelijk sterk in de 400-lijn van de groenen, al is het blok niet één op één overgenomen. Kawasaki heeft de exacte specificaties nog niet bekend gemaakt, wel dat de twin in de Eliminator 451 cc meet. Die is naar verwachting goed voor 48 pk (de ‘reguliere’ 400 levert al 45 pk), aangezien de motorfiets voor A2-rijders geschikt is.

De twin, met assist & slipper koppeling, hangt in een nieuw stalen vakwerkframe, met een Ø 41 mm telescoopvoorvork aan de voorzijde en een setje duo-schokdempers achter, die de verder modern gestylde machine ook nog een klein klassiek tintje geven. De achterzijde van Eliminator, uitgerust met wielcombinatie van 18 inch voor en 16 inch achter, schurkt qua design tegen dat van de oude modellen aan, wat dan weer een leuke knipoog naar het verleden is.

De nieuwe Eliminator komt er in twee versies, een gewone en een SE met onder meer vorkpootrubbers, een koplampmasker en een overal meer zwarte afwerking. Qua kleuren heb je de keuze uit Metallic Flat Spark Black (zwart) en Metallic Matte Carbon Gray met Flat Ebony (grijs). Over de beschikbaarheid, exacte specificaties en de prijs volgt later meer info. Wordt vervolgd dus… Info: www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws