Nieuws

Motornieuws 2023: Indian Sport Chief

Nadat Polaris in 2011 Indian onder haar hoede nam, heeft het Amerikaanse traditiemerk de wind aardig onder de vleugels. Zo werd het honderdjarige bestaan van de Chief in 2021 gevierd met de presentatie van een compleet nieuwe modellijn rond deze illustere modelnaam. En die wordt komend jaar uitgebreid met lekker sportieve versie: de Sport Chief.

Uiteraard is deze gebouwd rond dezelfde basis als die van de overige drie Chief-modellen (Dark Horse, Bobber Dark Horse en Super Chief Limited), echter dan in combinatie met wat meer op ‘performance’ gerichte onderdelen, zoals Amerikanen het zo mooi kunnen omschrijven. Niet in motorisch opzicht trouwens, ook de Sport Chief is namelijk voorzien van dezelfde dikke, volledig luchtgekoelde Thunderstroke 116. Deze bijzondere 49° V-twin, met onder meer een lange slag lay-out (boring x slag van 103,2 x 113,0 millimeter), klepbediening via stoterstangen en slechts twee kleppen per kop die ook nog parallel aan elkaar staan, levert maximaal 90 pk vermogen en 162 newtonmeter koppel. Niet overdreven veel voor een blok met een cilinderinhoud van 1.890 cc, maar het topvermogen is in dit geval van ondergeschikt belang. Het gaat vooral om de spierballen onderin en daaraan is zeker geen gebrek.

Qua vering en remmen heeft de nieuwe Sport Chief de neus duidelijk voor op zijn andere stalgenoten. Die zijn bijvoorbeeld uitgerust met een klassieke telescoopvork, terwijl de Sport Chief de beschikking heeft over een upside-down exemplaar van KYB, terwijl aan de achterzijde een paar sportieve Fox schokdempers prijken met piggybackreservoir en verstelmogelijkheid van de veervoorspanning (volledig instelbare Fox schokdempers zijn trouwens als accessoire beschikbaar). Dankzij een langere veerweg is ook de mogelijke hellingshoek een stukje groter ten opzichte van de andere Chiefs. En aan de voorzijde geen enkele schijf, maar een dubbele set, die in de tang worden genomen door vierzuiger-remklauwen van Brembo.

Die sportievere technische aankleding wordt visueel versterkt door een strak vormgegeven topkuipje, een zogenaamd ‘gunfighter’ zadel en een hoger gemonteerd stuur. En ook het opvallende 101 mm grote TFT touchscreen (standaard op alle Chiefs overigens) past perfect in het plaatje. Standaard is de Sport Chief onder meer uitgerust met ledverlichting rondom, cruise-control, drie rijmodi, keyless start en een USB-aansluiting.

De nieuwe Sport Chief is er in de kleuren Black Smoke (zwart), Ruby Smoke (rood) en Stealth Gray (grijs), en wel voor een vanaf prijs van 25.790,-. Info: www.indianmotorcyclebenelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws