Nieuws

Motornieuws 2023 – Horex Regina Evo

Horex? Die waren toch failliet? En toen weer niet, en toen weer toch wel. En zoals het er nu naar uitziet weer niet, want op de Intermot presenteerde de roemruchte Duitse fabrikant deze Regina Evo, een retrobike met dikke éénpitter in het vooronder!

De naam Regina grijpt terug op één van de meest succesvolle modellen van Horex ooit, de in 1950 gepresenteerde Regina. Dat werd een verkoopnummer eersteklas, in totaal rolden er rond de 83.000 exemplaren van de band. Met de Regina Evo, een moderne interpretatie van het origineel, wil Horex nu deze oude tijden laten herleven.
Dat doet het met een bijzonder klassiek gelijnde machine, die met zijn ronde vormen, priemende koplamp, spaakwielen, zwarte accenten en vele chromen details (waaronder de prachtige tank), het origineel absoluut eer aan doen. Een open en minimalistisch design ook, dat van bepaalde kanten zelfs wat futuristisch aandoet.
Bij de Regina Evo draait het niet om high-end power, maar om purisme, getuige onder meer de 48 pk sterke, vloeistofgekoelde 600 cc eencilinder in het vooronder, die overigens wel gewoon aan de Euro5-norm voldoet.

Verdere kenmerken van de Evo zijn onder meer een carbon (!) frame en swingarm, dubbele schijfrem voor (Ø 260 mm) met tweezuiger Beringer remklauwen (uiteraard met ABS), led kop- en achterlicht en een zesversnellingsbak. Simplistisch, puur, mooi. Nu maar hopen dat de Regina Evo er ook echt gaat komen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws