Nieuws

Motornieuws 2022 – KTM 1290 Super Duke GT

In navolging van de ‘gewone’ Super Duke heeft KTM nu ook haar 1290 Super Duke GT een milde update gegeven. Daarbij is de ravissante sportieve toerder niet alleen het Euro5-tijdperk in getild, ook de uitrusting bivakkeert komend jaar op een hoger plan.

Maar bij het begin beginnen, het blok dus. Onlangs maakten de Oostenrijkers al bekend dat het haar roemruchte LC8 aggregaat het Euro5 tijdperk had ingeloodst, dat ook de Super Duke GT er mee uitgerust zou worden, was daarmee een zekerheidje. Aldus geschiedde, waarbij de GT ook in zijn jongste verschijning qua prestaties allesbehalve schraal bediend is. Met 175 pk bij 9.750 toeren en 141 Nm bij 7.000 tpm kom je in ieder ruimschoots in aanmerking voor het predicaat ‘sportieve toermachine’.

Dat sportieve gehalte krijgt komend jaar nog een extra duwtje in de rug dankzij een setje nieuwe gietwielen, die ook op de Super Duke R dienst doen. Deze zijn een kilo lichter dan de vorige exemplaren, gewicht dat bovendien op de onafgeveerde massa wordt bespaard. Wat de lichtvoetigheid dan weer ten goed zou moeten komen. De wielen komen in combinatie met nieuw, lekker plakkerig rubber in de vorm van Continental ContiSportAttack 4 banden.

Verder krijgt de 2022 Super Duke GT, die net als het actuele model uiteraard ook weer de beschikking krijgt over de semi-actieve WP Apex vering, ook een nieuw 7 inch TFT-display met de nieuwe (verlichte) joystick schakelaar-unit van de Super Duke R. En interessant, het nieuwe dashboard voorziet in Turn-by-Turn Plus navigatie, dat weer werkt via de KTM Connect app. Hierbij worden navigatieaanwijzingen op het dashboard weergegeven, en bovendien is het systeem ook offline beschikbaar. Je kunt dus je trips van tevoren al plannen en inladen.

De enkel in het oranje leverbare 1290 Super Duke GT staat vanaf januari bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend. Info: www.ktm.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws