Nieuws

Motornieuws 2022 – Kawasaki Versys 650

Waar de Versys 1000-modellen afgelopen modeljaar een update kregen, is het voor 2022 de beurt aan de Versys 650, die onder andere een facelift krijgt én tractiecontrole.

Een blik op de voorzijde en de vollere flanken van de 650 volstaat om te zien dat het design van de lichte crossover nu als twee druppels water lijkt op dat van de Verys 1000. Het compacte snaveltje, de vorm van de neus; het zijn nu echte familietrekken geworden. Dat geldt ook voor het nieuwe ruitje dat middels een stelsysteem, dat we van de 1000 en de Ninja 1000SX kennen, makkelijk en snel in vier standen over een totaal stelbereik van 80 millimeter te verstellen is en met name het reiscomfort ten goede komt. Achter dat ruitje heb je trouwens zicht op een nieuw 4,3 inch TFT-dashboard met smartphone-connectiviteit. Ook is de 650 rondom voorzien van ledverlichting, inclusief de mooi compacte knipperlichten voor en achter.

Net als de vering en de bekende 17 inch wielen is ook de zuinige 649cc metende en 67 pk sterke paralleltwin ongewijzigd gebleven. Wel is er nu standaard tractiecontrole met twee modi aan boord. De eerste is het meest sportief en grijpt relatief laat in, terwijl de tweede modus eerder ingrijpt zodra er wielspin ontstaat. Daarnaast kan de tractiecontrole ook worden uitgeschakeld. Overigens kent tractiecontrole van de 35kW-uitvoering van de nieuwe Versys voor het A2-rijbewijs slechts één modus en ook deze kan naar wens worden uitgeschakeld. De nieuwe Versys 650 staat vanaf februari 2022 bij de dealer in de kleuren groen/zwart, zwart/grijs/rood en zwart. De prijs wordt op een later moment bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.