Nieuws

Motornieuws 2022: Indian Pursuit

Indian breidt de touring familie naar boven uit en presenteert haar nieuwe vlaggenschip: de Pursuit. Die komt er in twee varianten, de in matzwart en mat zilvergrijs verkrijgbare Dark Horse en de metallic zwarte Limited, die van verschillende chromen details is voorzien, waaronder het uitlaatsysteem.

Beide supertoerders zijn niet geheel verwonderlijk ontwikkeld op het bekende Challenger-platform, zo zijn frame en elektronica (met onder meer hellingshoekafhankelijk(e) ABS en tractiecontrole) één op één overgenomen, net als de dikke 1.768 cc PowerPlus V-twin met een 60° blokhoek. Ook in de Pursuit is het vloeistofgekoelde aggregaat met bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder goed voor 121 pk en – veel belangrijker natuurlijk – 178 newtonmeter koppel, dat al bij 3.800 toeren wordt vrijgegeven.

Lekkere cijfers, al geldt dat ook voor het gewicht. Legt de Challenger als bagger al een flinke 361 kilo in de weegschaal, de van nieuwe achterzijde voorziene Pursuit, met dikke topkoffer en flinke zitbank, doet daar met 400 kilo (drooggewicht!) nog een behoorlijke schep bij bovenop. Met een maximum toelaatbaar totaalgewicht van 628 kilo, kun je echter nog altijd behoorlijk wat bagage meenemen. Al was het alleen al omdat het totale volume van alle koffers 133 liter bedraagt, meer dan een GoldWing. Wil je de veervoorspanning achter aan die extra bagage aanpassen, dan kan dat overigens elektronisch. Een optie overigens waarmee ook de andere Challenger modellen kunnen worden opgewaardeerd.

Een toervlaggenschip kan natuurlijk niet zonder de obligate luxe snufjes. In het geval van de Pursuit zijn dat onder meer een groot 7 inch TFT scherm met navigatiesysteem, 100 Watt muziekinstallatie, keyless start, cruise-control, elektrisch verstelbare ruit en drievoudige zadelverwarming. Cruisen in optima forma kortom. Voor een optima forma prijs ook trouwens, de Indian Pursuit Limited staat namelijk in de boeken voor € 40.090,-, de Dark Horse is met € 40.490,- zelfs nog een tikkie duurder. Info: www.indianmotorcyclesbenelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws