Nieuws

Motornieuws 2021: Voge 650DSX

Het Chinese Voge timmert flink aan de weg en breidt haar portfolio komende maand uit met de 650 DSX allroad met een 50 pk sterke eencilinder, die eerder ook door BMW werd gebruikt.

Eencilinder-allroads in reis-outfit zijn, afgezien van de Royal Enfield Himalayan, bijna uitgestorven. Voge pikt nu aan met een nieuwe machine in dit genre. Het 652 cc metende motorblok van de DSX is geen onbekende, want het deed eerder dienst in de BMW F650GS. De eenpitter is goed voor een vermogen van 47 pk bij 6.750 toeren en heeft een maximum koppel van 60 Nm bij 5.500 tpm en uiteraard worden die pk’s newtonmeters conform Euro5 richting het 17 inch achterwiel gedirigeerd. Om het gespaakte wiel ligt een 150/70-achterband en om het 19 inch voorwiel een 110/80-band. Remmen doet de 650 DSX middels een enkele 298mm-schijf met Nissin-remklauw aan de voorzijde en een 240mm-schijf achter. Bosch tekende voor het ABS-systeem.

Het stalen buizenframe van de 192 kilo wegende wordt gecompleteerd door een 53mm-upside-down-voorvork met flinke 180mm veerweg en een monoschokdemper, beide van KYB. Ook de verdere uitrusting is op papier netjes met kleurrijk TFT-display met Bluetooth-connectiviteit, bandenspanningsweergave, led-verlichting en een verstelbaar ruitje.

De Voge 650DSX staat vanaf komende maand bij de dealer en gaat € 8.700,- kosten. Voor de aluminium kofferset, bestaande uit zijkoffers en topkoffer, betaal je € 700,- extra. De standaard DS met gietwielen volgt op een later moment.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.