Nieuws

Motornieuws 2021: Triumph Street Twin

Triumph heeft haar Modern Classic-modellen opgefrist om te voldoen aan de Euro 5-eisen. Zo ook de Street Twin, de bestseller in de modelfamilie. Krachtiger wordt hij niet, maar de motor is op veel punten wel vernieuwd. Daarnaast komt Triumph ook met een speciale Gold Line editie.

De Street Twin wordt komend modeljaar voorzien van de nieuwste generatie van Triumphs 900cc tweecilinder. Een 65 pk en 80 Nm sterke krachtbron die nu voldoet aan de Euro5-norm. De twin beschikt verder over ride-by-wire, heeft een onderhoudsinval van 16.000 kilometer en kan ook geleverd worden als A2-fiets. Daarnaast heeft de vernieuwde Street Twin ook nieuwe gietwielen, nieuwe zijkappen en luxere details – waaronder koplampbeugels en gasklepdeksels van geborsteld aluminium en zwarte motordeksels met Bonneville-logo. Ook het zadel is vernieuwd. Deze is nu 10 mm hoger (zithoogte is nu 765 mm) en voorzien van nieuw schuim om het comfort te verhogen.

De nieuwe Street Twin staat vanaf maart 2021 bij de dealer voor een vanafprijs van € 10.800,- (BE: € 9.500,- ) . Bij de keurstellingen is er keuze uit Cobalt Blue, Matt Ironstone en Jet Back.

Wie liever een wat exclusievere motor wil hebben, doet er goed aan zijn ogen over de Gold Line-variant te laten glijden. Deze met de hand vervaardigde Custom-uitvoering van de 2021 Street Twin heeft alles wat de reguliere uitvoering heeft en is daarnaast voorzien van een prachtig handgeschilderd Triumph-logo, goudkleurige sierelementen en gefreesde details op de wielen. Van de Gold Line worden wereldwijd slechts 1.000 exemplaren geproduceerd. Ieder van de Gold Line’s wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

Voor de Street Twin “Gold Line”, die vanaf juni 2021 exclusief verkrijgbaar zal zijn in de matte Sapphire Black lakkleur, vraagt Triumph 600 euro extra. De prijs bedraagt dus € 11.400,- (BE: € 10.100,- ).

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.