Nieuws

Motornieuws 2021: Triumph Street Scrambler

Nadat onlangs de grote Scrambler 1200 al een update voor 2021 te beurt viel, volgt nu de kleinere Scrambler-telg uit de Triumph stal. Bij de Street Scrambler bewandelen de Britten een soortgelijk pad als bij de 1200, naast een Euro5-update en kleine opfriskuur komt er namelijk ook een limited edition in de vorm van de Street Scrambler Sandstorm.

Daarover later meer, eerst meer over de bescheiden update van de Street Scrambler, die alweer in 2017 werd gelanceerd. Deze stond zoals gezegd voornamelijk in het teken van een Euro5-update van de 900cc-paralleltwin met 270° krukas, wat net als bij de grote 1200 broer niet ten koste is gegaan van de prestaties. Het maximum vermogen en koppel van respectievelijk 65 pk en 80 newtonmeter is namelijk exact gelijk gebleven. Aan het authentieke voorkomen van de Brit, met de karakteristieke hoge uitlaten, vorkpootrubbers, spaakwielen en het vlakke zadel, is gelukkig weinig gesleuteld, de kuur bestond voornamelijk uit wat cosmetische fijnslijperij. Zo is de aluminium nummerplaat aan de linkerzijde voorzien van een gestanst Street Scrambler-logo, kregen gasklephuis, schetsplaten en koplampsteun een brushed aluminium look en werd het zadel getrakteerd op een nieuwe bekleding. De 2021 Street Scrambler, indien gewenst leverbaar met een A2-kit, komt er in drie kleuren: jet black, urban grey en two-tone matt khaki/matt ironstone. De prijs bedraagt € 12.250,- (België: € 11.100,-).

En dan komt er zoals gezegd ook nog een limited edition genaamd Sandstorm, verwijzend naar de befaamde woestijnraces waaraan de oude Triumph scramblers deelnamen. In totaal worden er 775 stuks van gemaakt, die zich natuurlijk van de standaarduitvoering onderscheiden door een speciale kleurstelling, maar ook met tal van accessoires die het avontuurlijke karakter nog wat dikker aanzetten. Zo is de Sandstorm onder meer voorzien van een hoog spatbord, andere kentekenplaathouder, carterbeschermer, koplampgrill en rubberen kneepads op de tank. Ook komt iedere Sandstorm-uitvoering met een certificaat van echtheid met daarop het VIN-nummer van de motor. Quanta costa? In Nederland € 12.950,-, in België € 11.700,-. Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws