Nieuws

Motornieuws 2021: Triumph Scrambler 1200

De scrambler is onlosmakelijk met Engeland in het algemeen en Triumph in het bijzonder verbonden. En bij de Engelse fabrikant kun je sinds 2019 zelfs kiezen uit meerdere modellen, de reeds bestaand Street Scrambler kreeg toen namelijk bijval van de Scrambler 1200. En die dikke 1200 viel dit jaar een bescheiden update ten beurt, die eigenlijk vooral in het teken stond van Euro5.

De prestaties van de 1200, die ook dit jaar weer in een XC (€ 16.800,-) en luxere XE-uitvoering (€ 17.900,-) beschikbaar is, hebben daar gelukkig niet onder geleden. Het maximale koppel van 90 newtonmeter van de paralleltwin met 270° krukas piekt enkel een fractie later bij 4.500 toeren (was 3.950 tpm), terwijl de 90 pk’s juist weer een tikkie eerder worden vrijgegeven (7.250 tegenover 7.400 tpm). In verband met Euro5-aanpassingen kreeg de twin ook een aangepast uitlaatsysteem met een volgens Triumph verbeterde warmtedistributie. Goed nieuws, want de wel erg heet worden uitlaatpartij was één van de weinige kritiekpuntjes van de huidige 1200. Verder werd ook de afstelling van de hellingshoekafhankelijke tractiecontrole en ABS wat verfijnd, maar daar bleef het ook bij voor de in het blauw, groen en zwart verkrijgbare Scrambler 1200.

Grootste nieuws is misschien wel de komt van een op duizend stuks gelimiteerde Steve McQueen-versie op basis van de Scrambler 1200 XE. Deze is onder meer voorzien van een prachtige ‘Competion Green’ kleurstelling, gegraveerde kroonplaat met McQueen’s handtekening, evenals een echtheidscertificaat met daarop onder meer het chassisnummer en de handtekening van Triumph-eigenaar Nick Bloor én Chad McQueen, zoon van inderdaad. Een heel scala aan exclusieve accessoires, waaronder een bruinleren zadel, Monza-tankdop, aluminium voorspatbord, dikke rvs valbeugels en een aluminium radiateurcover, maken het plaatje compleet. De Steve McQueen-editie is net als de Scrambler 1200 XC en XE beschikbaar vanaf eind mei, en wel voor de prijs van 18.900.-. Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws