Nieuws

Motornieuws 2021: MV Agusta Superveloce 800

MV Agusta heeft Superveloce 800 voor 2021 licht onderhanden genomen. De Superveloce gaat optisch bijna onveranderd het nieuwe seizoen in. Echter krijgen het blok, frame, chassis en elektronica enkele updates.

Door wat interne Euro5-aanpassingen verliest de drie-in-lijn een vleugje vermogen, de drie-in-lijn heeft in zijn jongste vorm namelijk 147 pk (1 pk minder dan vorig jaar) en 88 Nm koppel. Het rijwielgedeelte kreeg nieuw afgestemde veerelementen en het frame is lichtjes gemodificeerd. Ook de eindkappen van de einddempers zijn opnieuw ontworpen, terwijl de cockpit is verfraaid met een groot 5,5 inch TFT-display. De elektronica is eveneens aangepakt en gecompleteerd met een zesassige IMU, die bochten-ABS en hellingshoekafhankelijke tractiecontrole mogelijk maakt. Ook nieuw is de toevoeging van een speciale S-versie. Deze onderscheidt zich van de standaarduitvoering door een fraaie witte kleurstelling, alcantaraleren zadel, exclusieve spaakwielen en een racekit, met onder andere een Arrow-einddemper, nieuwe motormapping en een monozadel.

De 2021-Superveloce is beschikbaar in de kleuren Ago Red, Ago Silver, Pearl Metallic Yellow en Matt Metalic Graphite. De S-versie in de kleur Surreal White/Matt Gold. Prijzen zijn nog niet bekend. Info: www.motomondo.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws