Nieuws

Motornieuws 2021: Fantic XEF250

Yamaha en Fantic onderhouden al langere tijd nauwe banden met elkaar. Zo werd onlangs bekend dat de kleine Italiaanse firma Motori Minarelli van Yamaha overneemt. En ook de bij de onlangs gepresenteerde nieuwe Fantic XEF 250 is de link met Yamaha onmiskenbaar.

De Italiaanse viertakt enduro wordt namelijk niet alleen aangevuurd door Yamaha’s kwartliter eencilinder met zesversnellingsbak, die aan de Euro5-norm voldoet trouwens, maar ook het aluminium frame is gebaseerd op het frame van Yamaha’s YZ250F. De software van het blok komt van Athena-GET, met de bijbehorende app kunnen mapping(s) daarbij (deels) naar eigen smaak worden aangepast. Optioneel is er nog een vervangingsdemper van Arrows voorhanden.

De XEF is voorzien van een Ø 48 millimeter upside-voorvork, deze komt net als de via een hevelsysteem afgeveerde achterschokdemper uit de keuken van Kayaba. Beide zijn uiteraard volledig instelbaar en hebben veerwegen van respectievelijk 310 (voor) en 317 millimeter (achter). De spaakwielen voor en achter komen van D.I.D. en zijn standaard voorzien van Metzeler Six Days Extreme rubber. Verdere features zijn onder meer een 7,9 liter tank, rijklaar gewicht van 115 kilo en remklauwen voor en achter van Nissin.

Het duurt niet lang voor we de nieuwe Fantic XEF250 in actie kunnen zien, hij maakt namelijk zijn debuut in het 2021 Wereldkampioenschap Enduro en in het Italiaans enduro kampioenschap. Wanneer de nieuwe Fantic XEF250 bij de dealer staat en wat ‘ie gaat kosten, is momenteel nog niet bekend. Info: fanticmotors.nl
/ www.fanticmotor.it

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.