Nieuws

Motornieuws 2020: Moto Morini komt met Super Scrambler

Moto Morini breidt haar modelgamma voor 2020 uit met deze nieuwe grote scrambler. De treffend genaamde Super Scrambler wordt aangedreven door Morini’s eigen 1.187 cc V-twin met de kenmerkende 87° blokhoek en werd op de Eicma in Milaan voor het eerst gepresenteerd.

Het thema scrambler wordt bij Moto Morini heel klassiek aangevlogen. De straatversie van de V-twin wordt met noppenbanden, spaakwielen, een hoge einddemper en lange veerwegen uitgerust. De bekende V2 is middels een aangepaste afstelling op het nieuwe inzetgebied afgestemd. In cijfers betekent dat een topvermogen van 116 pk bij 8.000 tpm en 108 Nm koppel bij 7.000 tpm.

Aan de voorzijde heeft de Morini een volledig instelbare upside-down voorvork met 120 mm veerweg. Achter zit een monoschokdemper met hydraulische veervoorspanning en 110 mm veerweg. Op het gebied van assistentiesystemen is de Super Scrambler alleen uitgerust met een uitschakelbaar ABS. Andere noemenswaardige zaken zijn het Brembo-remsysteem, een zithoogte van 830 mm en een rijklaargewicht van 202 kilo.

Het uiterlijk van de Moto Morini Super Scrambler wordt gekenmerkt door onder meer karakteristieke vorkpootrubbers, verchroomde zijpanelen op de radiateur, een getrapt zadel, hoog stuur en ledverlichting. En zoals iedere zichzelf respecterende scrambler heeft ook de Morini fraaie, dubbele, hoog lijnende einddempers. Hoeveel de motor gaat kosten en wanneer hij beschikbaar zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.