Nieuws

Motornieuws 2020: Harley-Davidson’s avonturier komt eind 2020

De Pan America vormt Harley-Davidson’s entree in het zeer populaire allroad-segment. De Amerikanen kondigen hun moderne en toergerichte adventure aan als ‘een multitool voor het hart’. Krachtbron daarvoor wordt gevormd door de nieuwe vloeistofgekoelde 60° V2 uit de Revolution Max-motorfamilie.

Met 1.250 cc is de Harley goed zijn voor meer dan 145 pk en meer dan 122 Nm koppel. Ook hier geldt – net als bij de Bronx Streetfighter – hoeveel meer, blijft nog even gissen. Daarmee begeeft de Harley zich net onder het werkgebied onder meer de Ducati Multistrada 1260, maar heeft duidelijk meer vermogen in huis dan de R1250GS. Een balansas moet vervelende trillingen elimineren. Net als bij de Bronx wordt het blok een dragend deel van de constructie.

De eindoverbrenging bij de Pan America verloopt via een ketting. Aan de voorzijde is de allroad uitgerust met een groot display en mechanisch verstelbaar ruitje. Hoe het met de elektronicawinkel zit, is nog onduidelijk, al lijkt ook hier een overvloed aan knoppen te duiden op meerdere assistentiesystemen. De Pan America, die als 2021-model is gepresenteerd, zal eind 2020 voor het eerst op de markt komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws