Nieuws

Motornieuws 2020: Harley-Davidson Streetfighter

Harley-Davidson waagt zich op nieuw terrein en heeft op de Eicma haar Streetfighter Bronx gepresenteerd, die op het oog volledig breekt met de traditionele  Harley-waarden. Begin 2019 ontvouwde H-D haar toekomstplannen, waarin onder meer een uitbreiding in merk-vreemde segmenten een grote rol speelde.

Met de Livewire hebben de Amerikanen ondertussen al hun eerste seriematige elektro-motor in het gamma. Op de Eicma werd de revolutie dus voortgezet met deze Bronx. Een echte Streetfighter, die eind 2020 te koop zal zijn. Optisch leunt de motor dicht aan tegen het conceptmodel dat begin 2019 al werd onthuld. Als krachtbron koos Harley voor een V-Twin, maar wel één uit de nieuwe Revolution Max-familie, die naar verluid een veel hoogtoeriger karakter heeft dan de huidige twins. Het blok vormt daarbij een dragend deel van de constructie.

Exacte specificaties heeft Harley nog niet bekendgemaakt, wat we wel weten is dat de cilinderinhoud 975cc bedraagt, waaruit meer dan 115 pk en 95 Nm koppel wordt gegenereerd. Hoeveel meer, blijft nog even geheim. De remmen van de Bronx zijn afkomstig van Brembo, banden van Michelin en de upside-down voorvork schijnt volledig instelbaar te zijn. De aanwezigheid van flink wat knoppen op het stuur doen ook een uitgebreide elektronica winkel vermoeden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws