Nieuws

Motornieuws 2020: Brough Superior en Aston Martin AMB 001

Opvallend, gelimiteerd en met een deftig prijskaartje. De AMB001 doet precies wat je had kunnen verwachten van een motor die gebouwd is door Brough Superior en ontworpen door Aston Martin. Het product van de exclusieve merken: de AMB001, is dan ook echt een ding om je aan te verlekkeren.

De niet straat legale machine is namelijk ontworpen als een lichte, maar krachtige sportfiets met in het hart een 997 cc grote vloeistofgekoelde 88°-V-Twin. Om hier het maximale uit te halen, wordt het geheel via een turbo, met variabele turbinebladgeometrie en intercooler, onder druk gezet. Het geheel moet, als we Brough en Aston mogen geloven, goed zijn voor een top van 180 pk en flink wat koppel. Over dat laatste zijn helaas geen cijfers bekendgemaakt.

Enkele opvallende zaken: het uitlaatspruitstuk is gemaakt van Inconel (een nikkellegering die ook veel in de Formule 1 wordt gebruikt), het aluminium brugframe is volledig gefreesd en hetzelfde geldt voor de dubbelzijdige swingarm. Aan de voorzijde zit bovendien een uit aluminium gefreesde Hossack-vork. Kosten? Vanaf 108.000 euro ben je de trotse eigenaar van een van de 100 AMB001’s. Wel even geduld hebben, want de eerste wordt eind 2020 pas geleverd.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.