Nieuws

Motornieuws 2020: Benelli komt met twee nieuwe 800’s

Bij het Italiaans/Chinese Benelli hebben ze de wind de laatste tijd flink in de zeilen. Waar er inmiddels een compleet palet aan motorfietsen tot 500 cc op de wielen staat, werd er afgelopen jaar op de EICMA in Milaan al een prototype, de 752S, met een zwaardere tweecilinder getoond.

Die krachtbron debuteert komend modeljaar in de nieuwe Leoncino 800 en de Leoncino 800 Trail. Dat blok is een 754 cc metende paralleltwin met een goede 82 pk vermogen en 67 Nm koppel en hangt in een stalen vakwerkframe naar de beste Italiaanse tradities. Ook de verdere aankleding belooft veel goeds met bijvoorbeeld een volledig instelbare Marzocchi upside-down-voorvork en een achterschokdemper met stelmogelijkheden voor de veervoorspanning en uitgaande demping, radiaal gemonteerde vierzuiger-remklauwen, een TFT-dashboard en rondom ledverlichting. En dat alles verpakt in het fraaie, klassiek ogende jasje, dat wel al kennen van de lichtere Leoncino’s.

Trial
De Leoncino Trail leunt op exact dezelfde technische basis, maar verschilt naast de klassieke scrambler-look op nog een aantal wezenlijke punten van de standaard Leoncino. Zo heeft deze meer offroad-georiënteerde uitvoering wat langere veerwegen, een hoger zadel, een hoger geplaatst uitlaatsysteem met twee sierlijke ‘slash cut’ dempertjes en rolt hij op een combinatie van een 19 en 17 inch wielen met meer avontuurlijk rubber: de Pirelli Scorpion Rally STR. Beide Benelli Leoncino 800’s moeten medio volgend jaar bij de dealer staan, prijzen zijn nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.