Nieuws

Motornieuws 2018: Kawasaki Z900RS en Ninja 400

Voorafgaand aan de EICMA motorshow in Milaan op 6 november heeft Kawasaki tijdens de Tokyo Motorshow alvast het doek van twee nieuwe modellen getrokken: de al aangekondigde Z900RS, een retro-variant van de eerder dit jaar gelanceerde Z900, en de nieuwe Ninja 400.

Waar er tijdens de presentatie van de Z900 al volop werd gerefereerd aan de legendarische Z1 Super Four 900 uit 1972, is de nieuwe Z900RS met zijn heerlijke retro-looks natuurlijk veel meer een eerbetoon aan dat iconische Kawasaki-model. Eyecatcher is de heerlijk nostalgische druppelvormige benzinetank, die zelfs grote gelijkenissen vertoont met die van de Z1. Ook de ronde LED-koplamp voor en het ovale LED-achterlicht doen wat dat betreft ook een flinke duit in het zakje. Dat geldt ook voor de klokken boven de koplamp, maar de informatievoorziening is verder grotendeels digitaal. Ook de aluminium gietwielen hebben een mooi retro-design. Het frame is iets aangepast ten opzicht van het Z900-frame, terwijl de 900 cc viercilinder zich van zijn evenknie onderscheidt door subtiele koelvinnen op de cilinders voor een luchtgekoelde uitstraling. Het blok zelf is uiteraard helemaal van deze tijd met features als tractiecontrole, verschillende rijmodi en een assist & slipper clutch.

De nieuwe Kawasaki Z900RS staat vanaf december 2017 in de kleuren zwart, zwart/groen en zwart/rood bij de dealer en binnenkort kun je al een eerste test van deze nieuwkomer in MotoPlus verwachten.

Met de nieuwe Ninja 400 breidt Kawasaki opnieuw haar Ninja-palet uit. De nieuwkomer, waarmee de Japanners ook in het WK Supersport 300 gaan deelnemen, gaat de Ninja 300 vervangen en is voorzien van een 399 cc metende paralleltwin. Het nieuwe blok is goed voor 45 pk bij 10.000 tpm, bijna 10 pk meer dan de Ninja 300, en 38 Nm bij 8.000 toeren. Het blok hangt in een stalen vakwerkframe, dat een op de H2 gelijkend design heeft. Daarnaast heeft de Ninja 400 een stijvere voorvork dan de 300 en met 310 mm doorsnee de grootste remschijven in zijn klasse. En uiteraard is het geheel verpakt in een herkenbare Ninja-jas met LED-verlichting, met ook hier weer stijlkenmerken van de H2.

De nieuwe Kawasaki Ninja 400 wordt leverbaar vanaf februari 2018 en komt er in twee kleurvarianten: zwart en groen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws