Nieuws

Motornieuws 2016: Yamaha Tracer 700

________________________________________________________________________________ 

PERSBERICHT
________________________________________________________________________________

Motorrijden is in een groot deel van Europa op de belangrijkste markten een soort renaissance aan het ondergaan. Steeds meer mensen gaan gemotoriseerde tweewielers weer waarderen, omdat ze een betaalbare, toegankelijke en ontspannen manier bieden om de wereld te verkennen en om een nieuw leven te leiden. Steeds meer motorrijders willen hun horizon verbreden en kiezen als een volgende motorfiets een Sport Touring model.
Yamaha heeft onlangs meerdere fascinerende en innovatieve motorfietsen op de markt gebracht en wil het reeds uitgebreide programma met deze nieuwe modellen verder versterken. In de zomer van 2016 gaan we een sportief en veelzijdig nieuw model voorstellen, dat een belangrijk onderdeel wordt van het Sport Touring segment.

De Tracer 700, veelzijdig en sportief
De nieuwe en veelzijdige Yamaha Tracer 700 is ontwikkeld vanuit het enorm succesvolle MT-07 platform, en staat op het punt om een nieuwe generatie rijders aan te trekken. Met de combinatie van indrukwekkende specificaties en een betaalbare prijs, en bovendien een sportieve en ranke stijl, heeft de Tracer 700 het potentieel om een ander beeld te creëren van de Sport Touring klasse. De Tracer 700, die zo gepositioneerd is om het nieuwe middelzware Sport Touring model te worden, is een natuurlijk ‘step-up’ model dat klaar is om het segment uit te breiden en het enorme succes van de Tracer 900 kracht bij te zetten. De lancering van dit nieuwe sportieve model biedt Yamaha ook de mogelijkheid om haar Sport Touring segment te rationaliseren en uit te breiden, met zowel de Tracer 700, de Tracer 900 en het vlaggenschip van dit segment, de FJR1300 serie.
Eén van de hoofdeigenschappen waarin de Tracer 700 zich onderscheidt van andere modellen in het Sport Touring segment van middelzware motorfietsen, is zijn vermogen om een sportieve, emotionele en intuïtieve rijervaring te bieden. De nieuwe Tracer 700 beantwoordt in elk opzicht aan dit idee. Hij is uitgerust met een 689cc tweecilinder met acht kleppen, een motor waarmee de MT-07 in zijn debuutjaar talrijke prijzen in de wacht heeft gesleept. Deze krachtige motor met een ‘crossplane’ filosofie speelt een belangrijke rol in de heropkomst van Yamaha als het toonaangevende merk in Europa, en het 689cc ontwerp van een nieuwe generatie heeft algemene erkenning gekregen als één van de meest aangename en best presterende motorfietsen in dit segment.

De Tracer 700, met aangepaste Sport Touring specificaties
De sensatie is ingebouwd in het DNA van de Tracer 700. Het compacte en lichte chassis is voorzien van een stalen buizenframe dat ontwikkeld is op basis van het veelgeprezen MT-07-platform. Dit minimalistische ontwerp zorgde onmiddellijk voor een sterke reputatie, omwille van de wendbaarheid en het responsieve karakter van de motor. Voor stabielere rijeigenschappen op hogere topsnelheden – óók met duopassagier en bagage – is de Tracer 700 uitgerust met een 50 mm langere swingarm.
Twee Ø 282 mm remschijven vóór met vierzuigerremklauwen en een Ø 245 mm remschijf achter zorgen voor krachtige en doseerbare remprestaties, uiteraard standaard voorzien van ABS. In combinatie met een toonaangevend rijklaargewicht van slechts 196 kg, is de Tracer 700 in staat om elke bocht tot een ware sensatie te formeren.
Met zijn krachtige motor en wendbare chassis is de Tracer 700 een zeer veelzijdige motorfiets, die klaar is om in elke situatie uit te blinken. De zuinige 689cc tweecilinder wordt gevoed door een grote 17 liter tank, waardoor deze nieuwe middelzware Sport Tourer uitermate geschikt is voor langeafstandsritten. Om het bovenlichaam van de rijder te beschermen tegen de wind, is de Tracer 700 voorzien van een handmatig verstelbaar windscherm en handbeschermers met geïntegreerde richtingaanwijzers. De dubbele koplampen in ‘Tracer 900’ stijl kenmerken de moderne en agressieve look van dit model. Voor een groter comfort van rijder en passagier zijn een nieuwe getrapte buddyseat en een solide handgreep voor de passagier toegepast. Dankzij de unieke combinatie van rijsensatie en dagelijkse veelzijdigheid enerzijds en het indrukwekkende langeafstandspotentieel anderzijds, is de Tracer 700 klaar om de wereld te veroveren!

Uitgebreid assortiment originele Yamaha-accessoires
Elke eigenaar van een motorfiets wil deze graag aanpassen aan zijn of haar levensstijl en persoonlijke behoeften. Daarom heeft Yamaha een uitgebreid assortiment accessoires samengesteld voor de Tracer 700. Het volledige en uitgebreide assortiment aan accessoires zal bekend worden gemaakt vlak voordat de Tracer 700 op de markt wordt gebracht.

Beschikbaarheid
De Yamaha Tracer 700, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf medio juli 2016 leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Radical Red (rood), Tech Black (metallic zwart) en Yamaha Blue (blauw). De adviesverkoopprijs van de Yamaha Tracer 700 zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Meer info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws