Nieuws

Motornieuws 2016: Yamaha Tracer 700

Dat er plannen waren voor een kleinere Tracer op basis van de MT-07, ja, dat was al wel bekend. Dat deze al in zo’n vergevorderd stadium waren, dat dan weer niet. Want hij komt er, en snel ook. De nieuwe Tracer 700 – dus niet MT-07 Tracer waardoor het ook waarschijnlijk lijkt dat de grotere driecilinder komend jaar als Tracer 900 verder zal gaan – ga je namelijk dit jaar nog op ’s lands wegen tegenkomen, hij staat al vanaf medio juli van dit jaar bij de dealer.
En Yamaha’s jongste MT-07 exponent lijkt geboren onder gelukkig gesternte. Het platform rond de 689 cc twin, met onder meer de XSR700 en MT-07 Moto Cage, wordt sinds zijn introductie in 2014 geroemd om zijn elastische, welgemanierde, sterke blok en prima stuureigenschappen, wat zich ook in uitstekende verkoopaantallen vertaalde, bovendien is er geen segment momenteel zo populair als het crossover/allroad. Het avontuurlijke karakter van deze machines spreekt een breed publiek aan, een verwachting waaraan de Tracer 700 in ieder geval volledig voldoet. Dat vooral dankzij het hoekige, licht agressieve lijnenspel met de eigenzinnige koplamppartij. Het DNA dat ook zijn grotere broer zo typeert en bovenal de Tracer zo’n herkenbaar eigen gezicht geeft. Leuk detail, de richtingaanwijzers voor zitten in de standaard handkappen geïntegreerd.
Een heel karaktervolle verschijning, iets dat extra wordt onderstreept door het blok. De twee-in-lijn met een 270° krukas kenmerkt zich door de onregelmatige ontstekingsintervallen door een gevoelsmatig lekker vol koppel en heeft met maximaal 75 pk voldoende vermogen in huis voor een lekker sportief stukje sturen. Waar het blok één op één is overgenomen van de MT-07, werd het rijwielgedeelte uiteraard wel licht aangepast. Zo kreeg de Tracer een 50 millimeter langere swingarm ten behoeve van een grotere (rechtuit)stabiliteit. Hoewel de veerwegen voor en achter met 130 millimeter gelijk bleven, is wel de zithoogte iets verhoogd, als is de 835 millimeter nog altijd redelijk bescheiden te noemen, zeker voor een crossover.
De nieuwe Tracer 700, standaard voorzien van ABS, is staat zoals gezegd vanaf half juli bij de dealer. Hij wordt leverbaar in de kleuren rood, zwart en blauw.
Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws