Nieuws

Motornieuws 2016: Triumph Speed Triple

Eerder dit jaar publiceerden we in MotoPlus al eens spy-shots van de nieuwe Triumph Speed Triple en inmiddels is de nieuwste uitvoering van de Britse naked een feit, in een S- en een R-uitvoering. De Speed Triple oogt nog heel erg Speed Triple, maar de 1.050 cc driecilinder is volledig vernieuwd en telt volgens Triumph maar liefst 104 nieuw ontwikkelde onderdelen om meer vermogen en meer koppel over het gehele toerenbereik te leveren. Zo zijn de verbrandingskamers, de cilinderkop, de krukas, het zuigerdesign en de gasklephuizen aangepast. Andere wijzigingen zijn de komst van een slipper-clutch, een kleinere radiateur en een ander uitlaatsysteem. Bovendien moet et blok, dat nu aan de Euro4-norm voldoet, liefst 10% zuiniger zijn volgens de Britten. Daarnaast beschikken beide uitvoeringen over de nodige elektronica. Zo zijn er nu vijf verschillende rijmodi waar uit gekozen kan worden: Road, Rain, Sport, Track en een zelf te configureren modus. En uiteraard ontbreken ook ABS, gecombineerd met Brembo Monoblock remklauwen, en tractiecontrole niet, beide uitschakelbaar. Wat verder opvalt aan de nieuwe Speed Triple S en R is de agressieve, sportieve styling. Een smal silhouet voorzien van de herkenbare dubbele koplampen, nu aangevuld met dagrijverlichting. De lage, aanvallende houding wordt geaccentueerd door strakke nieuwe kuipdelen en een volledig nieuwe, op de Daytona 675R geïnspireerde, achterzijde.

De R-uitvoering heeft als extra’s een Öhlins NIX30 voorvork en een Öhlins TTX36 achterschokdemper, een carbon voorspatbord en carbon tankpanelen, gefreesde stuurproppen en risers, swingarm scharnierpuntcovers en achterwielcover. En uiteraard een andere kleurstelling met een rood subrframe, rode velgstriping en radiateurkappen en rode stiksels in het zadel.

De nieuwe Speed Triple R en S worden vanaf eind februari bij de Nederlandse dealers verwacht. In België vanaf 20 februari. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws