Nieuws

Motornieuws 2016: BMW C650 Sport en GT

Met de in veel opzichten opzienbarende C1 zette BMW in 2000 schoorvoetend de eerste stappen in het Urban Mobility-segment. Een succes werd de C1 op z’n zachtst gezegd niet bepaald, maar dat betekende niet dat de Beierse motorfabrikant het thema vaarwel zegde. Integendeel, in 2012 trok het het doek van een tweetal uiterst moderne motorscooters, de sportieve C600 Sport en meer praktische C650GT. Beide zijn nu voor volgend jaar flink onderhanden genomen, waarbij ook de Sport vanaf nu gewoon als C650 door het leven zal gaan. Daarbij heeft BMW de twee motorscooters nog specifieker op hun eigen inzetgebied gedefinieerd. Waar de GT op vooral op detailniveau optisch werd aangepakt, kreeg de Sport een duidelijk grondiger make-over, waardoor ‘ie nu duidelijk scherper, wat agressiever en daarmee ook sportiever oogt.
Net als voorheen delen de Sport en GT dezelfde aandrijflijn, deze werd onder meer met het oog op de nieuwe Euro 4-norm wel licht aangepakt. Zo werd onder meer de motormanagementsoftware van de 647cc twee-in-lijn (max. 60 pk bij 7.500 tpm, 48 pk versie beschikbaar) aangepast en is er een nieuwe demper gemonteerd. Ook zijn de overbrengingsverhoudingen van de variabele transmissie aangepast en kreeg de koppeling nieuwe centrifugaalgewichten voor een soepeler werking in combinatie met een meer direct karakter. Verder is er ook aan de afstelling van de vering gewerkt en kregen beide beamers nieuw instrumentarium aangemeten. En verheugend, de C-fractie was standaard al voorzien van ABS, daar komt nu ASC (tractiecontrole) bij. Als noviteit in de motorwereld kan de GT bovendien optioneel worden uitgerust met het nieuwe Side View Assist, een dodehoekassistent die zijn meerwaarde bewijst bij het wisselen van rijstrook.
Uiteraard is er ook aan het kleurengamma gesleuteld, de C650 Sport is verkrijgbaar in het mat oranje, wit en zwart en ook de GT is in die laatste twee kleuren verkrijgbaar, metallic brons completeert het kleurspectrum van de GT. Wanneer de nieuwe C650’s bij de dealer staan is nog niet bekend, evenals de prijs. Info: www.bmw-motorrad.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws