Nieuws

Motornieuws 2015: Triumph Speed 94

In 1994 verraste het toen nog relatief nieuwe Triumph de motorwereld met de eerste Speed Triple: een volledig compromisloze naked bike in de geest van de roemruchte café racers uit de jaren ’60, op basis van de Daytona 900. Opvallend: waar de Daytona was uitgerust met twee ronde koplampen, hét handelsmerk van de latere generatie Speed Triples, kreeg de originele Speed nog een enkele ronde koplamp aangemeten. Pas in 1997 kwam daar verandering in en kreeg de karaktervolle driepitter zijn zo kenmerkende snuitje.
Ruim twee decennia weet deze eigenzinnige Brit dus al de harten van menig motorrijder te stelen en om dat te vieren heeft Triumph voor 2015 een speciale uitvoering van de Speed Triple in het leven geroepen: de Speed 94. Deze komt er zowel in een standaard als R-uitvoering, met volledig instelbare Öhlins veerelementen, radiale Brembo Monoblocs en Pirelli Supercorsa SP schoeisel. Aan de basis van beide machines staan uiteraard de standaard Speed Triple-modellen, waarbij met name de exclusieve styling een eervolle verwijzing naar het oorspronkelijke Mark 1-model vormt. Iets dat onder meer gestalte krijgt door de beschikbare kleurstellingen: Racing Yellow (alleen op aanvraag leverbaar) en Jet Black, dezelfde kleuren waarin ook het oer-model leverbaar was. Een andere stille verwijzing wordt gevormd door de logo’s, die zijn uitgevoerd in het originele lettertype uit 1994. Ten opzichte van de standaard Speed Triple is de 94 ook nog uitgerust met tal van extra’s, waaronder zwarte uitlaatdempers, zwarte tankdop en in kleur gespoten fly-screen, duozit-cover en onderkuip. Bovendien is iedere Speed 94 voorzien van een unieke plaquette op de tank. En om het geheel lekker stijlvol af te toppen, hebben de Britten ook nog een bijpassende kleding- en accessoireslijn opgetuigd.
De Speed 94 is leverbaar vanaf mei (R-uitvoering enkel op aanvraag). De 94 staat voor € 14.340,- (B € 12.440,-) in de showroom, de R voor € 16.190,- (B € 14.290,-). Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...
Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...

Overig nieuws