Nieuws

MotorKledingCenter (MKC) verkoopt meerderheidsbelang aan Richa

MotorKledingCenter (MKC) heeft een meerderheidsbelang verkocht aan  motorkledingproducent Richa. Hiermee is een begin gemaakt met de uitrol van de uitbreiding en verdere internationalisatie van beide merken.

MKC is met ruim 100 medewerkers, 7 vestigingen in Nederland en België, een grote online aanwezigheid en circa €15 miljoen omzet een vooraanstaande onderneming. Het bedrijf is de afgelopen jaren onder leiding van vader en zoon André en Mark Bos uitgegroeid tot een groot bedrijf in de motorkledingbranche. In 2020 worden er onder andere nieuwe retail-locaties geopend in Utrecht en Assen, en verdere uitbreiding in binnen- en buitenland zijn onderdeel van de uitgestippelde strategie van het bedrijf.

Mark Bos: “De groeiambities van MKC zijn enorm. Het afgelopen jaar is er zowel aan de voor- als achterkant gewerkt aan het schaalbaar maken van het concept. Wij zien in deze snel consoliderende markt kansen voor verdere uitbreiding in de Benelux en de rest van Europa.” Om deze strategie uit te kunnen rollen, besloten de aandeelhouders een partner te vinden voor de toekomst.

De strategische partner werd gevonden in het van origine Belgische Richa. Richa-eigenaar Luc Rigaux over de rationale van de overname: “Als groep kunnen veel synergiën worden behaald, kan de markt verticaal bediend worden en kunnen we nog sneller reageren op nieuwe marktevoluties en trends. De participatie in MKC is verder voor Richa een uitstekende kans om de naamsbekendheid van Richa in de Nederlandse markt een sterke boost te geven.”

André en Mark Bos zullen beide betrokken blijven als aandeelhouder in MKC. Mark Bos zal zijn rol als CEO voortzetten en zich daarnaast richten op het verder uitbouwen van de groep. Dit zal gebeuren samen met Stijn en Lewis Rigaux, zonen van Richa-eigenaar Luc en mede-aandeelhouder in de groep. André Bos zal in een adviserende rol bij de onderneming betrokken blijven. Het is de ambitie van MKC om uit te groeien tot de grootste West-Europese speler in deze branche, waarbij het kan profiteren van het internationale netwerk van Richa. Richa is momenteel in tientallen landen aanwezig.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws