Nieuws

Motorkaravaan Vladivostok

"Hé Daf," roept Rob door de telefoon, "we zijn er. Ik sta in Vladivostok en doe het laatste snoepje dat je in mijn tanktas gedaan heb in mijn mond." Rob maakt zo’n 14.000 km verderop extra harde sabbelgeluiden zodat ik het kan horen en mee kan genieten, want daarom is het deze reis natuurlijk vooral gegaan. Pim maakt grappen op de achtergrond.
Ze zijn in opperbeste stemming, maar kunnen nog niet aan het feesten slaan, want doordat de trein terug er wat langer over doet dan gehoopt, moeten de motoren gelijk de volgende dag de wagon in en vertrekken Rob en Pim weer een dag later op dezelfde trein richting Moskou. De groep is trouwens helemaal uit elkaar gevallen, want RobG en Piet vervolgen hun reis individueel en dat zal Pim (maar dan vanaf Moskou) ook doen. Marlies, Nico en Co vliegen naar Moskou en zijn daar al als Rob en Pim met de trein aankomen.

Tot 2 weken tel je de tijd in weken, maar vanaf 1 week worden het gelijk dagen en zo komt het dat een reis van 7 weken ineens nog maar een paar dagen duurt. Toch leek er vooral aan de treinreis geen einde te komen. En nu? Ze zijn gister alweer uit Moskou vertrokken. Rob zelfs héél vroeg in de morgen, om ’s middags nog wat tijd over te houden om Smolensk te zien (mooie stad), maar vooral ook om de laatste 2 verslagen van 27/07 en 28/07 te mailen. Daarin staat:

"Morgen rijden we naar Smolensk en van daaruit gaan we via Minsk in Belarus naar Polen. Het zullen lange dagen zijn en ik verwacht dat ik aan schrijven niet veel meer toekom. Natuurlijk komt er wel een artikel in MotoPlus te staan, zodat we nog een keer van deze Superreis na kunnen genieten, want dat was het wel: De Langste Weg; een echte Superreis!"

Dit was het laatste nieuwsbericht over de MotorKaravaan naar Vladivostok. Volgend jaar gaan we eind Augustus van Parijs naar Peking. Meer informatie daarover of het volledige verslag van deze Motorkaravaan vind je hier

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.