Nieuws

Motorkaravaan by Baikal 3

De MotorKaravaan heeft in Oost Siberië het Baikalmeer bezocht en zich vanaf het eiland Olkhon ondergedompeld in het zuivere water en prachtige uitzichten. Het bergmeer, dat 650 km lang en max. 80 km breed is, is met een maximum diepte van bijna 2 kilometer het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. "Ik vraag me af hoe lang de natuur hier stand zal houden, want sinds het eiland 2 jaar geleden op het electriciteitsnet werd aangesloten zijn er allerlei projectontwikkelaars gekomen die in de toeristische sector actief zijn. Er worden nu volop hotels gebouwd," merkt Rob op. Ook de veerdienst om naar het eiland te komen is al aanzienlijk verbeterd, waardoor de problemen om aan boord te komen, zoals tijdens de Motorkaravaan 2005 naar Japan, niet meer voorkomen.

De MotorKaravaan vertrok op 15 Juni onder leiding van Rob de Jong van Ride-on Motortours vanuit Nederland voor een reis naar Vladivostok. Op 25 juni staken ze bij Yekatarinaburg de Europees-Aziatische grens over en lieten daarmee ook Rusland achter zich. Ze hebben er ondertussen ruim 10.000 kilometer op zitten en zijn al 7 tijdzones gepasseerd, maar het glooiende Siberische landschap strekt zich nu nog steeds uit tot aan de horizon. De groep rijders is onlangs weer vertrokken uit Irkutsk en rijden nu langs de zuidkant van het Baikalmeer naar Ulan Ude.

Het dagboek van Rob laat je meereizen met de MotorKaravaan en meegenieten van de prachtige beelden van Olkhon en het Baikalmeer, waar Co een onduidelijke Tarzanact opvoert. Ook kan je er lezen dat DHL er voor 104 euro verzendkosten er geen 3, geen 6, maar 9 dagen voor nodig had een eenvoudig beugeltje in een envelop naar Novosibirsk te vervoeren. Maar ja, toen was de groep al veel verder gereisd. In Novosibirsk hebben ze beloofd het door te sturen naar Chita, maar of het daar ooit aan zal komen?

Lees meer op: www.Ride-onMotorTours.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws