Nieuws

Motorkaravaan 2008 (1)

De Motorkaravaan 2008 is op pad. De lange motorreis door Rusland, opgezet door Rob en Dafne de Jong van Ride-on Motortours, duurt 42 dagen en de deelenemers leggen daarbij ongeveer 15.000 km af. De rit voert over ‘de langste weg ter wereld”, van Sint Petersburg naar Vladivostok. Onderweg komen de rijders langs plaatsen als Moskou, Yekatarinaburg, Omsk (eens een verboden stad), Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude en Khabarovsk, om uiteindelijk dus in Vladivostok te eindigen. Er staan onder meer bezoeken aan de Ural-fabriek en het prachtige Baikalmeer gepland. Met name het laatste stuk van de route is bijzonder: eens tuk van ca. 2.500 km in het verre oosten van Rusland langs de Chinese grens. Deze ‘weg’ was tot voor kort onbegaanbaar door het vele (smelt)water en vele rivieren die gekruist moeten worden. Sinds kort is de weg echter vernieuwd en zijn er vele nieuwe bruggen gebouwd.
De MotorKaravaan is ondertussen al uit Sint Petersburg vertrokken. "Gelukkig stopte het met regenen toen we er naar binnen reden, want om zo’n machtige stad met zoveel allure in te rijden is prachtig, maar dan moet het weer wel goed zijn," aldus Rob de Jong.

De weg erheen door de Baltische Landen hielden de rijders het ook al niet droog. Het groepje rijders bestaat uit zes mannen en één vrouw: Marlies Huttinga uit Boekel die op haar Yamaha XJ600 rijdt. Haar reisgenoten zijn Co van Loenen uit Leusden op BMW/GS, Rob Goud op BMW R80GS, Nico Baars uit Budel-Schoot op Yamaha XT600E, Pim Verhage uit Rotterdam op Suzuki 650 V-Strom en Piet Stolk uit Halsteren op zijn Honda Transalp. Rob de Jong begeleidt de groep op een Yamaha XT660PD.

Klik hier als je de dagenlijkse avonturen van de deelnemers wilt lezen op hun weblog.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws