Nieuws

Motorfietsfabrikant Cake failliet

Door het mislopen van een financiële injectie van 74 miljoen euro heeft de Zweedse motorfietsfabrikant Cake het faillissement aangevraagd. De Scandinaviërs zijn bekend van hun hippe elektrische motoren.

Cake startte in 2017 met de productie van elektrische weg- en offroadmotoren. Uiteindelijk bouwde het vijf verschillende modellen en een model voor kinderen. Totaal wist de fabrikant zesduizend motoren te verkopen. De Zweden wisten zelf dat ze jaarlijks minimaal 7.500 à 10.000 motoren moest verkopen om winstgevend te worden. Dat is niet gelukt. Door het daardoor ontstane gebrek aan liquide middelen kon het de 140 medewerkers niet langer uitbetalen.

Het zijn zware tijden voor beginnende producenten van elektrische voertuigen. Niet alleen Cake legt het loodje, maar ook concurrenten als Clevr, Volta, Trilvee en Uno. In Azië vliegen elektrische voertuigen als warme broodjes over de toonbank, maar in het westen zijn kopers terughoudender door de geringe actieradius en de hoge prijzen van elektrische motoren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws