Nieuws

Motoren Colin Edwards en Guy Martin onder de hamer

Op 18 februari 2023 staat de eerste Silverstone Auctions Motorcycle Sale van het nieuwe jaar op het programma, en daar gaan niet de minste machines onder de hamer. Wat te denken van de 2013 Kawasaki FTR MGP13 MotoGP-machine van Colin Edwards of de Suzuki GSX-R1000 waarmee Guy Martin in 2013 de TT op het eiland Man reed en Steve Mercer een jaar later in het Brits Superbike-kampioenschap?

De MotoGP-machine van Colin Edwards is de fiets waarmee de Amerikaan zijn laatste volledige MotoGP-seizoen reed. Deze machine is volledig handgebouwd en getuned door het Franse Akira en levert meer dan 245 pk, bij een gewicht van slechts 157 kilo. Een best raketje dus. Het blok, ZX-10R-basis, schijnt nog behoorlijk fris te zijn en is alleen tijdens de laatste race van het 2013-seizoen op Valencia gebruikt. Daarna heeft het een volledige servicebeurt gehad. De huidige eigenaar kocht deze machine in 2015 en heeft er een aantal demo’s mee gereden.

De excentrieke Guy Martin kennen velen ongetwijfeld van zijn spectaculaire optredens op het eiland Man en waarschijnlijk ook wel van zijn tv-programma’s. Fabrieksmachines als zijn Suzuki GSX-R1000 eindigen hun leven meestal in de shredder en worden zelden verkocht. Deze Tyco Suzuki superbike werd in eerste instantie gebouwd voor PJ Jacobsen’s 2013 British Superbike-campagne voor Martin er de TT van 2013 mee reed. Martin zou er dat jaar ook de Ulster Grand Prix en de North West 200 mee rijden. Daarna ging de machine over naar Team Traction Control (van de inmiddels overleden Keith Flint, voorman van The Prodigy), waarvoor Steve Mercer in 2014 onder andere de Ulster GP en de TT van Man reed.

Meer info vind je op: www.silverstoneauctions.com

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws