Nieuws

Motordiefstallen Limburg

Gemeenten en Politie Limburg-Noord waarschuwen voor motordiefstal!
Het zomerse weer nodigt veel motorrijders uit met de motor op pad te gaan en motorrijders bezoeken graag de steden en winkelcentra in Limburg, om bijvoorbeeld van de Maasplassen te genieten, te winkelen of uit te rusten op een gezellig terras. Helaas vindt er in Limburg veel motordiefstal en poging daartoe plaats. Er worden overwegend motoren gestolen die alleen met het stuurslot zijn afgesloten en vaka zijn dat ook nog motoren met buitenlands kenteken.
De Gemeente Roermond en de Politie Limburg-Noord attenderen motorrijders daarom goed op hun eigendommen te letten. Er zijn slechts enkele seconden nodig om een motor te stelen, die alleen op het stuur/contactslot staat. Sluit de motor daarom ook af met een remschijfslot of beugelslot. De Gemeente Roermond heeft in samenwerking met de Provincie Limburg op meerdere plaatsen motorpalen geplaatst, waaraan meerdere motoren kunnen worden bevestigd. Deze speciale veiligheidspalen zijn door middel van borden aangeduid en zijn te vinden in de buurt van winkelpromenades en terrassen, in de Voorstad Sint Jacob, aan de kruising Wilhelminaplein/Venlosepoort, op het Stationsplein, Munsterplein, aan de Roersingel in de buurt van de Steenen Brug en op de Markt.
Om de diefstallen tegen te gaan is er in Limburg een project opgestart. In samenwerking met de Gemeente Roerdalen worden op deze locaties waarschuwingsborden geplaatst in de Duitse en Nederlandse taal. Daarnaast richten de ondernemers speciale parkeerplaatsen in voor motoren en controleert de politie extra.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws