Nieuws

Motordiefstal stijgt in eerste helft 2022 met bijna 40 procent

Het aantal motordiefstallen is in de eerste zes maanden van dit jaar met maar liefst 39 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste helft van dit jaar werden 817 motoren ontvreemd, waarvan 19% weer werd teruggevonden.

Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Daarmee ligt het aantal gestolen motorfietsen ook hoger dan in de jaren voor de corona-pandemie. Het populairst onder het dievengilde zijn jonge motoren met een leeftijd tussen de 1 en 5 jaar en van de merken Yamaha (171 stuks in de eerste maanden van 2022), Piaggio (118 stuks) en BMW (113 stuks). 

Het terugvindpercentage is met 19% laag, aangezien veel motoren vermoedelijk worden gedemonteerd om vervolgens in onderdelen te worden verkocht.    

Kijken we naar de politieregio’s waar motorfietsen het meest ongevraagd van eigenaar wisselen, dan springen de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag er uit. Het laagst is dat in de regio Zeeland-West Brabant. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws