Nieuws

Uitslaande brand legt Motorcycle Museum op Timmelsjoch in as

Het beroemde motormuseum bij het tolstation aan de voet van de Timmelsjoch is getroffen door een grote uitslaande brand. Hoewel brandweerlieden snel ter plaatse waren, kon niet voorkomen worden dat het museum volledig uitbrandde. Het aangrenzende restaurant en de nabij gelegen kabelbaan zijn wel gespaard gebleven.

Ook enkele motorfietsen konden gered worden uit de vlammen. Het overgrote deel van de collectie is echter verwoest.

De brandmelding werd kort voor  05.00 uur gedaan door de exploitant van het museum, omdat hij zag dat er rook uit gebouw kwam. Op het moment dat de brandweer bij het museum aankwam, stond het gehele plafond al in brand en niet veel later hadden de vlammen zich over het gehele museum verspreid. Ten tijde van de brand, waren er twee mensen in het gebouw aanwezig. Zij hebben het pand tijdig kunnen verlaten.

Zo’n 80 brandweerlieden waren ter plaatse om de vlammen te bestrijden. In het museum, dat een oppervlakte heeft van zo’n 3.000 vierkante meter en in 2016 werd geopend, staan ruim 300 historische motorfietsen van meer dan 100 verschillende fabrikanten tentoongesteld. Het museum geldt als Europa’s hoogste motormuseum en wordt jaarlijks door honderden mensen bezocht. Zij konden zich vergapen aan motoren van merken als A.J.S., BMW, DKW, Ducati, Harley-Davidson, Henderson, Honda, Indian, Matchless, Megola, Military, Moto Guzzi, Münch, Norton, NSU, Sunbeam, Triumph, Vincent en Zündapp. Ook stonden er enkele exclusieve auto’s zoals Ferrari California Spider, een Porsche Speedster, een Lotus 23B en een Alfa Romeo die in 1936 de legendarische Mille Miglia won.

De schade is enorm. De exacte omvang is nog  niet duidelijk. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws