Nieuws

Motor van het jaar 2009

Maar liefst 74.000 stemmen werden er geteld in de Europese Motor van het Jaar Verkiezing, die door elf vooraanstaande Europese motorbladen, waaronder MotoPlus, wordt georganiseerd. Die stemmen werden uitgebracht op 200 verschillende motorfietsen, verdeeld over acht categorieën. De BMW R1200GS werd daarbij door de Europese motorrijder met ruime meerderheid van stemmen uitverkoren tot Motor van het Jaar 2009. In Nederland en België, waar de GS het traditioneel ook goed doet, kwam de dikke Beier er echter niet aan te pas. De MotoPlus-lezer stemde ultrasportief en wel op de spectaculaire Aprilia RSV4 Factory, die voor de neus van de ronduit verrassende Honda VFR800 Vtech de titel Motor van het Jaar 2009 wegkaapte.

In MotoPlus 7 lees je er alles over. Hieronder tref je de Top 25 van MotoPlus-lezers en de Top 25 van de Europese motorrijders aan. Robert Landman van Aprilia-importeur Moto Tricolore was zeer verguld met het feit dat 3.071 MotoPlus-lezers een stem uit hadden gebracht en ‘zijn’ Aprilia RSV4 Factory bovenaan de lijst hebben gezet.

Wie ook blij was, was Bob Weeting uit Arnhem. De 42-jarige Arnhemmer stemde ook mee in de MotoPlus-verkiezing en won daarmee een heuse Hannspree/Ten Kate Honda CBR600RR, die hij kreeg overhandigd door Ronald ten Kate.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws