Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Ver weg in Nederland (5)

En dan zijn we alweer bij de vijfde en één-na-laatste Ver weg in Nederland-route aanbeland, waarbij we in het hoge noorden maar liefst twaalf ‘buitenlanden’ tegenkomen. Dus dit keer geen Elfstedentocht, de 144 kilometer lange tocht door Friesland en Drentheheeft met onder meer Oost Indië en Canada een wat internationaler karakter.

De tocht start bij Hotel Van der Valk in Drachten, strategisch gelegen direct aan de A7. Van daaruit gaat het eerst noordwaarts richting Eastermar, Schuilenburg en Buitenpost, waar we Egypte (bij Kollumerzwaag) tegenkomen. In de omgeving van Grootegast treffen we vervolgens een gebiedsbord met de naam Bombay en in de nabijheid van Marum stuit je op Willemstad, die we net als Egypte later nog een keer tegenkomen.
Vanuit Leek komen we op Oostindië en een stukje verder in de Oostindischewijk. En vervolgens gaat het onder meer van Amerika via Canada naar Frankrijk en aansluitend Egypte (ja, dat kan in Nederland)! Oh ja, en we pakken ook nog een puntje van Moskou mee, voor we de brommer in Drachten op de jiffy zetten voor een welverdiende bak koffie of glas fris.

Uiteraard is er ook op de route kans om lijf en leden te verwennen met wat gastronomische lekkernijen. In Haulerwijk, iets over de helft van de route, vind je MotoPlusPunt Pand 1880.

Download MotoPlus Ver weg in Nederland 5 GPX en track
Download MotoPlus Ver weg in Nederland 5 GPX track
Download MotoPlus Ver weg in Nederland 5 KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws