Nieuws

MotoPlus-weekendtour – Veenroute Drenthe

Veenroute Drenthe is de naam van deze weekendtour, die inderdaad begint en eindigt in het Drentse Emmen. De tussenliggende kilometers echter voeren vooral over Duits grondgebied. Door veengebied, dat dan weer wel!

De grote gele M in de tweede grootste stad van de noordelijke provincie markeert zoals wel vaker het start- en eindpunt. Niet snel na het verlaten van Emmen duiken we de eerste van verschillende bosrijke gebieden in, die we vandaag gaan aandoen: het Noordbargerbos. Na Dalerveen en Schoonebeek duiken we vervolgens de grens over, waar de route loopt door een streek die grotendeels door mensenhanden werd gevormd na de afgraving van de veengronden.
Wie denkt dat de hele omgeving zo plat is als een pannenkoek, moet eens wat extra tijd uit trekken voor het gebied tussen Sögel en Papenburg, waar het prachtig bebost en glooiend is. Ook het centrum van Papenburg, met zijn vele terrasjes en de oude driemaster in de haven, is prachtig. Na Papenburg gaat het achter Neurhede weer de Nederlandse grens over bij Bourtange, dat uiteraard ook de moeite waar is.

Met dik 225 kilometer is deze route een flinke kluif, maar uiteraard hebben we aan gastronomische stop gedacht. Deze bevindt zich in het Duitse dorpje Sögel, op een kleine 120 kilometer in de trip. Bij Bäckerei Anneken kun je terecht voor een kop koffie en gebak of een broodje, aan de andere kant van de weg bevindt zich Schloß Grill voor wie liever wat warms heeft!

Download MotoPlus Weekendtour Veenroute Drenthe GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Veenroute Drenthe GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Veenroute Drenthe KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws