Nieuws

MotoPlus-weekendtour: rondje Markermeer

Laten we dit weekend maar eens van de nood een deugd maken. De weersvoorspellingen zijn zeker voor vrijdag en zaterdag niet bepaald florissant. Wie er toch met de motor op uit gaat, is duidelijk gek op water en speciaal voor hen doen we dit weekend een rondje Markermeer. Gelukkig ook een prachtige route voor mooiere dagen en voor zondag zijn de vooruitzichten beter. Wie hem dan maakt, kan dan meteen even controleren of de dijken het hebben gehouden!

De route rond dit tussen Noord-Holland en Flevoland gelegen meer (sinds 1976 afgescheiden van het IJsselmeer door de Houtribdijk of Markerwaarddijk) start bij de McDonalds in Lelystad. Vanaf Lelystad rijden we eerst westelijke richting Amsterdam langs de Oostvaardersplassen. Bij Almere duiken we de Hollandse brug over naar het ‘oude land’. Nadat we door de gezellige binnenstad van Muiden zijn gereden, komen we door de Amsterdamse wijk IJburg, waarna het langs de prachtige plaatsjes Durgerdam, Uitdam, Monnickendam, Katwoude, Volendam en Edam gaat.
Na Hoorn verlaten we de dijk en rijden dan door Hem en Venhuizen verder naar in Enkhuizen. Na de Krabbersgat sluizen rijden we de dijk op die het Markermeer scheidt van het IJsselmeer. En zo komen we na 27 kilometer dijk weer aan in Lelystad.

Download MotoPlus Rondje Markermeer GPX en track
Download MotoPlus Rondje Markermeer GPX track
Download MotoPlus Rondje Markermeer KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws