Nieuws

MotoPlus-weekendtour: langs de grenzen van de Achterhoek

Pasen staat weer voor de deur, hét weekend waarop we er met z’n allen weer lekker met de motor op uit trekken. Dat vraagt om een fantastische route en dat wordt er dit keer eentje in het kader van ‘preken voor eigen parochie’!

We gaan namelijk een rondje Achterhoek doen, onze achtertuin. Nou vinden we inderdaad zelf de omgeving hier absoluut de moeite waard, maar jullie klaarblijkelijk ook. Deze route is namelijk één van de populairste op onze website. Met een lengte van bijna 230 kilometer ook een route die het winterse zitvlees ongetwijfeld wakker weet te schudden!

De route start bij de McDonalds in Zutphen, en eindigt ook in diezelfde plaats, zij het op de prachtige markt aldaar met veel horecagelegenheden om nog even na te genieten. Onderweg kom je langs twee MotoPlusPunten. De eerste bevindt zich op negentig kilometer in de route, Grenszicht in Zwilbroek. Natuurliefhebbers kunnen daar wellicht nog een kleine omweg maken naar het zeer nabijgelegen Zwillbrocker Venn (op één kilometer rijden) met de bekende flamingo-kolonie. In het historische centrum van Hanzestad Doesburg stuit je op het tweede MotoPlusPunt, Stadsbierhuys De Waag, naar het schijnt het oudste restaurant van Nederland.

Trek je er komend weekend met de motor op uit en maak je onderweg nog leuke foto’s. Deel dan je mooiste beelden met ons. Vind je je eigen foto terug in het blad, dat levert je dat ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt op. Afijn, namens de voltallige redactie een bijzonder goed Paasweekend gewenst!

Download MotoPlus Achterhoekse Grenzen GPX en track
Download MotoPlus Achterhoekse Grenzen GPX track
Download MotoPlus Achterhoekse Grenzen KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws