Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Giethoorn

Heerlijk met een fluisterbootje door de kanalen en vervolgens het meer op in een werkelijk oer-Hollandse omgeving. Dat honderdduizenden toeristen jaarlijks de weg naar Giethoorn weten te weten, is niet echt verwonderlijk. Dat je er op twee wielen ook fantastisch kunt vermaken, ook niet, blijkt uit deze weekendtour!

Deze ruim 140 kilometer lange tocht voert door het noordwesten van de provincie Overijssel, en dat veelal over smalle wegen rondom de natuurgebieden De Wieden, het Nationaal Park De Weerribben, De Rottige Meente en De Reest.

Maar laten we niet al teveel op de zaken vooruitlopen, beginnen bij het begin immers. En dat bevindt zich boven Zwolle aan de A28, het bekende watertoren-restaurant Infinity (voorheen De Koperen Hoogte). Van daaruit gaat het noordwaarts via Hasselt, Zwartsluis, Vollenhove en Blokzijl richting het Friese Tjeukemeer. Bij Langelille keren we om, om via Ossenzijl en Giethoorn en een boog rond Meppel en Staphorst weer uit te komen bij de startplaats aan de A28.
En de inwendige mens dan? Ook aan gedacht, exact halverwege de route vind je namelijk in Ossenzijl MotoPlusPunt De Drie Musketiers. Rij ze!!

Download MotoPlus Weekendtour Giethoorn GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Giethoorn GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Giethoorn KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws