Nieuws

MotoPlus Lezersreis 2014: Fjord Norway

Noorwegen: het land met een immens mooie natuur, imposante fjorden, ontelbare watervallen en ogenschijnlijk oneindig lange zomeravonden. De, voor motorrijders, allermooiste regio is Fjord Norway. Hier vind je de beste paswegen, die vanaf zeeniveau steil omhoog voeren naar plekjes met adembenemend mooie uitzichten en hebben de guides van THAT voor jou nog echte insiderwegen (Google maar eens op: ‘Gamle strynfjellsveg’), langs indrukwekkende en onbekende fjorden en watervallen in petto. Ze wisselen van glooiende stuurwegen langs de vele fjorden, tot grillige bergwegen vlak langs de vele gletsjers. Deze gletsjers stromen soms wel tot aan de rand van de straat. De gemoedelijke Noorse bevolking is erg trots op haar mooie land en vertelt tijdens een van de vele veerbootovertochten graag over de geschiedenis en het natuurschoon.

PROGRAMMA (onder voorbehoud)
Dag 1: (30-08-2014) Individuele heenreis naar Hirthals (Noord-Denemarken), check in: 19:30 uur.
Dag 2: Aankomst in Bergen (met een kort bezoek aan de Bryggen) > Brekkestranda.
Dag 3: Brekke – Guddalen – Jostefonni > Leikanger.
Dag 4: Leikanger – Nationalpark Jostedalsbreen – Geiranger.
Dag 5: Tourdag Ørnevegen – Trollstigen – Geiranger Fjord.
Dag 6: Geiranger > Ullensvangen.
Dag 7: Ullensvangen > Stavanger.
Dag 8: Aankomst in Hirthals (07:00 uur) en individuele thuisreis.

TOURINFO
– Datum: 30-08-2014 t/m 06-09-2014.
– GPS-ONLY TOUR: routes zijn alleen als GPS-routes (Garmin of TomTom) verkrijgbaar.
– Afstand Utrecht – Hirthals: 950 km. Je wordt om 19:30 uur in Hirthals verwacht.
– Dagetappes: 150-400 km.
– Rijervaring: deze reis is een mix van sturen en genieten, glooiende fjordwegen wisselen elkaar af met kleinere binnenwegen en bergpasjes. Een goede voertuigbeheersing op bochtige wegen en in haarspeldbochten is een vereiste (motorrijden leer je niet tijdens de tour). Voor meer info (zie ‘Tourprofiel’)
– Wegen: vrijwel overal verharde wegen, goede wegdekkwaliteit, sommige delen zijn eenvoudig onverhard. Hiervoor is vrijwel altijd een verhard alternatief voorhanden.
– Minimum deelnemersaantal: 15 personen.
– Waarom ferryverbinding Hirthals – Bergen/Stavanger? Hirthals is inderdaad 400 kilometer verder reizen dan Kiel. Toch kiezen we bewust voor deze bootverbinding, niet zonder reden. De mooiste regio van Noorwegen is zoals eerder omschreven Fjord Norway. Bij het verlaten van de veerboot in Bergen, stuur je linea recta jouw vakantie binnen en is het genieten vanaf de eerste meter!

HIGHLIGHTS (onder voorbehoud)
Bergen met Bryggen – Geiranger Fjord – Dalsnibba – Urnes – Jostedalsbreen – Trollstigveien – eenzame wegen en een waanzinnig mooie natuur.

TOURPROFIEL
Bij deze reis tour je voor 99% over geasfalteerde wegen. De routes zijn goed gevuld met bochtencombinaties en haarspeldbochten. In de bergen worden de nodige bergpassen gereden. Korte gedeeltes kunnen onverhard (eenvoudig) zijn, hiervoor is niet altijd een geasfalteerd alternatief voorhanden. Verder dien je rekening te houden met soms hectisch verkeer in buitenlandse steden. Voldoende rijervaring is dus een voorwaarde.
Tourdagen van 7-9 uur.

INCLUSIEF
– Vier overnachtingen op basis van halfpension, 1 overnachting op basis van logies en ontbijt (in dit hotel dineer je á la carte voor eigen rekening). De 2 overnachtingen tijdens de overtocht zijn exclusief ontbijt/diner. Aan boord van de ferry heb jezelf de vrije keuze of je wel/geen ontbijt/diner neemt (dit i.v.m. mogelijke zeeziekte).
– Welcome drink en tourherinnering.
– Nederlandse tourguide, GPS-routes (Garmin en TomTom) en landkaart.
– TPT: THAT Motortours Personal Tourguide (alleen voor Garmin Zumo 550, 660 en Nuvi)
– Tourbook met uitgebreide info over het reisgebied en over alles wat er bij de reis komt kijken.
– Heel veel MOTOPLUS stuurplezier.

ACCOMMODATIES
Ferry Fjordline: tweepersoons standaard buitenhutten met douche en toilet. Voorzieningen aan boord: verschillende restaurants, 1 bistro, bioscoop, tax free shop, zonnedek, bar, lounge. Hotels: drie- en viersterren middenklasse tot luxe hotels: ruime kamers douche/bad en toilet (deels met balkon). Parkeerplaats voor de motoren. Ontbijt in buffetvorm, ’s avonds dinerbuffet met rijke keuze uit diverse vlees- en visgerechten of driegangendiner met menukeuze. Parkeerplaats voor de motoren. Deels voorzien van sauna, solaruim, binnen- én buitenzwembad, jacuzzi.

PRIJZEN (per persoon in Euro, prijswijzigingen voorbehouden)
€ 1025,-: op basis van twee personen op één motor (rijder en een duopassagier) in een tweepersoonskamer
€ 1055,-: op basis van één persoon op de motor, in een 2-persoonskamer
€ 1195,-: op basis van één persoon op de motor, in een 1-persoonskamer
De overtocht met Fjordline geschiedt op basis van een tweepersoons standaard buitenhut. Je deelt deze hut samen met een andere deelnemer.

BOEKEN
Interesse gewekt? Aanmelden voor deze prachtige reis kan via deze link! Na ontvangst van je mail ontvang je een bevestiging.

MEER INFORMATIE?
Voor meer informatie over deze reis kun je contact opnemen met:
THAT Motortours
Aretsbosweg 6
6351 JN
BOCHOLTZ
T +31 (0)45-544 4219
info@that.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws