Nieuws

MotoPlus Lezersreis 2014

Na het succes van afgelopen jaar (drie volgeboekte weekenden in het Pfalzerland/Vogezen), organiseren we ook in 2014 weer een onderhoudende lezersreis, die dit keer naar de prachtige Duitse Harz voert. De organisatie is wederom in handen van Horizon Motor Reizen, die schitterende routes heeft uitgezet in dit mooie gebied, verkrijgbaar op roadbook en GPS.

Het lange weekend begint een toeristische aanrijroute, die in de omgeving van Haaksbergen start. Al na enkele kilometers begint het motorplezier op weg voor een weekend heerlijk sturen in de Harz. Je rijdt over hoofdzakelijk toeristische wegen vanuit Haaksbergen richting het voormalig Oost-Duitsland, onderweg vaar je met één van de kleinste veerpontjes van Duitsland de Weser over en dit is al een belevenis op zich. Na 325 km binnendoor te hebben gestuurd brengt de route je tot voor het hotel waar je je motor kunt stallen op de binnenplaats welke elke avond wordt afgesloten. Het welkomstdrankje staat hier al op je te wachten en laat zich goed smaken. Na je te hebben opgefrist geniet je van een kostelijk diner waarna je nog heerlijk kunt nagenieten van de mooie route. Bovendien kun je met de redactieleden van MotoPlus van gedachten wisselen, want ook zij rijden mee.

Zaterdag word je voor een mooie rondrit door de Harz uitgenodigd. In de Harz ligt het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en de hoogste berg, de Brocken met 1.142 meter. Deze ligt centraal in het prachtige nationale park, hier is het fantastisch sturen over wegen die goed tot zeer goed te berijden zijn en voorzien zijn van duizenden bochten, dus de kans dat je vierkante banden krijgt is uitgesloten. Je mijdt zoveel mogelijk de grotere plaatsen en rijdt over wegen waarvan je de indruk krijgt dat deze speciaal voor jou zijn aangelegd. Hier vind je ook het motorrijders trefpunt Torfhaus, waar je op mooie dagen vele collega motorrijders ontmoet. Na een dag heerlijk sturen wordt deze afgesloten met een uitstekend diner.

Op zondag rijden we via het Nationalpark Hochharz naar het voormalig Oost-Duitsland en het zal je opvallen dat de tijd hier stil heeft gestaan. We rijden in de richting van Stolberg, een klein stadje waar kleine middeleeuwse vakwerkhuizen in vier smalle valleien genesteld staan maar waar vooral de weg hiernaar toe fantastisch is om te rijden, bochtig en bergachtig zijn de sleutelwoorden voor deze route, mooie heerlijk vloeiende bochten die uitnodigen tot een snelheid, die niet altijd wettelijk wordt gewaardeerd. Ook zul je een aantal keren de smalspoorstoomtreinen tegenkomen die met oude locomotieven een verbinding onderhouden tussen Quedlinburg, Wernigrode en Nordhausen. Aan het einde van deze dag kun je nog een duik nemen in het binnen zwembad van het hotel waarna een heerlijk diner op je wacht.

Maandag is het tijd om de thuisreis te aanvaarden en na een stevig en rijkelijk ontbijt rijd je via een prachtige toeristische route weer terug richting Nederland (of België). Via afwisselende wegen en door mooie landschappen bereik je na 340 kilometer de Nederlandse grens ter hoogte van Winterswijk.

Je kunt je inmiddels opgeven voor deze MotoPlus – lezersreis, maar wees snel want het aantal plaatsen is beperkt.

Data:
Weekend 1 – vrijdag – maandag: 11 – 14 april
Weekend 2 – vrijdag – maandag: 25 – 28 april (vermelde datum in MotoPlus 1/2014 is niet correct!!)
Weekend 3 – vrijdag – maandag: 02 – 05 mei VOL VOL

Speciale lezersprijs:
Prijs (p.p.) op basis tweepersoonskamer: € 209,- (op basis van indeling)
Prijs (p.p.) op basis éénpersoonskamer (beperkt beschikbaar): € 239,-
Prijs (p.p.) op basis tweepersoonskamer voor alleengebruik: € 279,-

Bij de prijs inbegrepen:
– 4 dagen stuurplezier zoals beschreven
– toeristische aanrijroute (325 km)
– 2 mooie dagroutes (2 x 248 km)
– toeristische terugrijroute (344 km)
– welkomstdrankje
– drie hotelovernachtingen
– drie keer uitgebreid ontbijt
– drie keer een uitstekend diner-buffet
– gebruik zwembad en sauna
– reisbegeleiding, pechservice en aanwezigheid redactieleden

Aanmelden voor de MotoPlus Harz Lezersreis 2014 kan via toer@motoplus.nl.
Vermeld in de mail s.v.p. je:
– 
Naam
– Adres
– Telefoonnummer
– Geboortedatum
– Motormerk en type
– Weekend van je voorkeur
– Type kamer

Na ontvangst van je mail ontvang je een bevestiging via Horizon Motor Reizen. Voor meer informatie over deze reis kun je contact opnemen met Horizon Motor Reizen, via toer@motoplus.nl of telefonisch via +31 (0) 493-320 235.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws