Nieuws

MotoPlus 23 | Kies dé motor van 2019!

Het jaar zit er weer bijna op, dus is het weer de hoogste tijd voor onze jaarlijkse verkiezing Motor van het Jaar. In het grote modellenoverzicht, dat je in MotoPlus 23 vanaf pagina 52 kunt inzien, staan liefst 222 motoren verdeeld over negen categorieën. Door het invullen van het online stemformulier (www.best-bikes.eu/nl) kun je niet alleen jouw stem uitbrengen, maar ding je tevens mee naar een geweldige hoofdprijs: een spiksplinternieuwe Yamaha Ténéré 700, die we in deze verkiezing onder de deelnemers verloten!

De toegangscode voor het stemformulier vind je in MotoPlus 23.

Vooruitkijkend naar 2019 verheugen we ons ook vast op de nieuwe Moto Guzzi V85 TT. Een allroad in jaren 80 stijl als niet alledaags alternatief voor de GS en consorten. Wij gingen in de buurt van Venetië een blokje om met het prototype van deze smaakvolle twin. Veel dichter bij huis, in de diepe Achterhoek, zijn we op pad geweest met de BMW R1250RT. Na de GS het tweede model van BMW dat uitgerust is met de nieuwe ShiftCam-techniek. Een verfijnd stukje technologie waar we deze MotoPlus flink induiken.

Aan de andere kant van het spectrum, bij de lichte machines, staat dit keer een rij-indruk tussen de gloednieuwe Kawasaki Ninja400 en de Kawasaki ZXR400, een icoon uit de jaren 90. Beide machines uit de stal van Kawasaki met ongeveer 400 cc cilinderinhoud. maar daarmee houden de overeenkomsten ook wel op.

Reizen doen we dit keer in de Alpen en wel op twee heel verschillende manieren. Wat is mooier, de bergen bedwingen met een motor of er op neerkijken vanuit een vliegtuig? Twee heel verschillende perspectieven van een gebied dat motorrijders aantrekt als stroop vliegen.

Bij de producttest hebben we deze MotoPlus zes textielcombi’s tegenover elkaar staan. In een trip van 4.000 kilometer in tien dagen hebben we de sets op de proef gesteld. Wie er wint? Dat lees je vanaf pagina 76.

Meer lezen? Dat kan uiteraard, want bovenstaande is slechts een greep uit MotoPlus 23. De hoogste tijd dus om het blad open te slaan en even dat rustmomentje op te zoeken. Veel leesplezier!

Inhoud MotoPlus 23

Warmdraaien
‘Blij dat ik op de bank zat om het Turkse megatalent te zien racen’

Newsflash
De Ducati herontworpen door Pierobon
Mail en Win: Winterset S100
Lezerservaring gezocht: Ducati Multistrada 950 / Yamaha YZF R1

Test
Rij-indruk Moto Guzzi V85 TT (prototype)
Eerste test BMW R1250RT
Rij-indruk Kawasaki Ninja400 – ZXR400

Praktijk
Occasion: drie generaties Triumph Street Triple
Winterklaar maken motor en uitrusting
Producttest zes textielcombi’s

Reizen
Fly & Ride in de Alpen

Reportage
Mijn Trots | Gerard de Bok en zijn Yamaha XS1100

Sport
MotoGP Valencia, Spanje
MotoGP Valencia-test

Rubrieken
Interview Onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.