Nieuws

MotoPlus 06 | Het geweld van hoge toerentallen

Wanneer de toerentellernaald van een moderne superbike als de Ducati Panigale V4R of Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 15.000 toeren aantikt, worden de blokonderdelen aan een enorme mechanische en thermische belasting blootgesteld. Hoe dat er precies aan toe gaat, bekijken we deze MotoPlus eens van binnenuit. Hoe houden de diverse motorblokonderdelen het vol?

Uiteraard hebben we voor de nieuwste MotoPlus ook een aantal motorfietsen aan een eerste test onderworpen. Waarbij we twee primeurs hebben. Zo gingen we al op pad met de Aprilia Tuono 660. Een motorfiets waarmee de Italianen een beetje reuring in het middenklasse naked-segment willen brengen. Het recept? Een milde 183 kilo op de heupjes, 95 pk sterk en met een prijs van 11.950 euro. Indukwekkend. Maar rijdt het ook een beetje? Een eerste indruk van deze Italiaanse donder!

In een heel ander segment, maar zeker zo opvallend, vinden we de nieuwe Honda X-ADV. Een bijzondere mix van motorfiets en motorscooter die voor 2021 flink onder handen is genomen door de Japanners. Weet de motorscooter met avontuurlijke inborst in zijn vernieuwde vorm ook te boeien? Je leest het in MotoPlus 06! Dat geldt ook voor de eerste test met de Husqvarna Svartpilen 125. De Oostenrijkers hebben hun minimalistische design namelijk ook naar een lichtgewicht machine gehaald, waardoor iedereen met een A1-rijbewijs ook met een ‘zwarte pijl’ op pad kan.

Verder kijken we deze nieuwe uitgave ook naar comfortabel motorrijden. Luieren moet je natuurlijk niet op de motor. Ontspannen van bocht naar bocht swingen bij voorkeur wel. Van A naar B en met zo veel mogelijk comfort. In sportieve kringen wordt daar nog weleens lacherig over gedaan, maar er zijn er nogal wat die er heel gelukkig van worden. Wat zijn de meest comfortabele motorfietsen op de markt volgens onze 1.000-punten-beoordeling?

Reizen doen we dit nummer in Griekenland en Groningen. In het Zuid-Europese land toeren we door het midden en maken we kennis met een heel andere kant van het land. In Groningen brengen we een bezoekje aan de Waddenzee.

Met de start van het WSBK en de MotoGP warmen wij ons ook weer op en wel in de vorm van een interview met niemand minder dan Joan Mir. Aan de vooravond van een nieuw MotoGP-seizoen spreken we met de regerend wereldkampioen over het afgelopen seizoen en zijn verwachtingen voor 2021.

Zoals altijd is bovenstaande slechts een kleine greep uit wat er allemaal in het nieuwe nummer staat. De hele inhoud zie je hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 06

TEST
EERSTE TEST: Aprilia Tuono 660
EERSTE TEST: Husqvarna Svartpilen
EERSTE TEST: Honda X-ADV
TEST: de comfortabelste motorfietsen

TECHNIEK
HOGE TOERENTALLEN

PRAKTIJK
OCCASION: Honda NC750X

REIZEN
MIDDEN-GRIEKENLAND
ROADBOOK-TOUR: Noord-Groningen

REPORTAGE
VERZAMELAAR PAUL KUIPHUIS
MIJN TROTS: René Heddema en zijn Ducati 899 Panigale

SPORT
INTERVIEW: Joan Mir
VOORBESCHOUWING MOTOGP-SEIZOEN

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
SPOTLIGHT
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia RSV4
Aprilia Tuono 660
BMW F850GS
BMW K1600GT
BMW R1250GS
Brough Superior Lawrence
Ducati Panigale V4R
Honda CBR1000RR-R Fireblade SP
Honda GoldWing Tour DCT
Honda NC750X
Honda NT700V Deauville
Honda X-ADV
Husqvarna Svartpilen 125
Kawasaki 1400GTR
Kawasaki Versys 650
Kawasaki Versys 1000SE Grand Tourer
KTM 1290 Super Duke RR
Moto Guzzi V85 TT
Suzuki V-Strom 650
Triumph Rocket 3/GT
Triumph Tiger 900GT
Yamaha FJR1300
Yamaha Tracer 700
Yamaha XT1200Z Super Ténéré

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws