Nieuws

MotoPlus 05 | Driepitters met ballen

Met de meteorologische start van de lente is het ook alweer tijd voor MotoPlus 05/2019. Een 100 pagina’s tellend nummer vol tests, reportages en natuurlijk reizen. Zo maken we in Spanje niet alleen kennis met de Ducati Multistrada 950(S), maar ook met de voltallige Honda CB500-familie.

De Japanners hebben het trio namelijk een flinke update gegeven, waarbij vooral de CB500X goed onder handen is genomen. Op een heerlijk zonnig én bochtig Tenerife hebben we de drie 48pk-twins eens flink de sporen gegeven. Iets verderop, in Valencia om precies te zijn, mocht de eveneens behoorlijk geüpdatete Ducati Multistrada 950(S) zich van zijn beste kant laten zien. Een machine die het lichte allroad-segment volgens Ducati naar het volgende niveau brengt.

Bij de vergelijkingstest nemen we een nieuwe elitegroep onder de loep bestaande uit de MV Agusta 800 RR, de Triumph Street Triple RS en Yamaha MT-09SP. Koningen die uitblinken op het gebied van ultiem stuurplezier, vermogen en vering. Aangezien Italië, Engeland en Japan elkaar hier treffen, is het ook een test van nationale eer.

Zoek je nog een mooie reisbestemming voor komende zomer? Dan is ons reisverhaal waarin we het noorden van Portugal aandoen, misschien een goede inspiratiebron. De streek is namelijk, ten onrechte, veel minder populair onder toeristen dan een gebied als de Algarve. Om daar verandering in te brengen trokken we onder meer door de Douro-vallei. Een adembenemend gebied dat niet voor niets een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst bekleed.

Daarnaast starten we deze MotoPlus met een nieuwe serie waarin we een aantal grote motorfabrikanten onder de loep nemen. Verleden, heden en toekomst, de ontwikkeling van verkoopcijfers, modelpolitiek, succesmodellen en mindere broeders; alles komt voorbij. In het eerste deel starten we, hoe kan het ook anders, af met de allergrootste: Honda.

En dit is slechts een greep uit het nummer. Wat er allemaal nog meer in MotoPlus 5 staat, lees je hieronder in de inhoudsopgave. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 05

Inhoud MotoPlus 05 – 2019

Warmdraaien
‘Man en machine moeten er met z’n tweeën het beste van maken’

Newsflash
Mail & Win: Grand Canyon Ramsey Jack
Op pad met Alex van den Broek
Zero SR/F: Elektrisch powerhouse

Test
Eerste test Ducati Multistrada 950/S
Eerste test Honda CB500F, CB500X en CBR500R
Vergelijkingstest driecilinder nakeds
Compacttest Honda Super Cup C125
Compacttest carbon wielen ThyssenKrupp

Praktijk
Bandennieuws 2019
Occasion Kawasaki Versys 650

Reportage
Ariel Replica-blok
Onder de loep (1) Honda
Mijn Trots: Paul Hendricksen en zijn Benelli TnT

Reizen

Douro, Portugal

Sport
MotoGP voorbeschouwing
WK Superbike Philip Island, Australië

Rubrieken
Column Hugo Pinksterboer
Interview onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.