Nieuws

MotoPlus 04 | We gaan op asfalt-avontuur

Met de succesvol verlopen motorbeurs in Utrecht is het startschot voor het motorseizoen weer gegeven. Geen moment te vroeg, want komend weekend belooft – zeker gezien het seizoen – zonovergoten te worden. Hoogste tijd dus om ons te verlekkeren aan mooie motoren, prachtige reizen en alles dat met motorrijden te maken heeft. Oftwel: de nieuwe MotoPlus uit het cellofaan te halen!

Zo zijn we voor dit nummer afgereisd naar de Canarische Eilanden waar de enorme diversiteit aan landschappen en vormen altijd een passend decor zijn de presentatie van een nieuwe motorfiets, zoals de nieuwe Kawasaki Versys 1000SE. We hoppen met Kawasaki’s nieuwe ‘adventure-tourer’ van Lanzarote naar Fuertaventura voor de eerste test, die je vanaf pagina 16 kunt lezen.

Meer testen
Voor de KTM 690 SMC R en 690 Enduro R is het Portugese Portimâo het toneel. Twee motorfietsen met een torenhoge funfactor aangedreven door een nu liefst 74 pk sterke eencilinder, waarmee we zowel het circuit als het terrein veroveren. Geen motoren voor wie enkel een beetje wil ontspannen en rondtokkelen, maar geweldige apparaten voor de motorrijder met een avontuurlijke inborst. Na de CB650R in MotoPlus 03 is het dit keer de beurt aan de wat meer gekuipte broer CBR650R. De opvolger van de CBR650F schurkt nu duidelijker tegen de FireBlade aan en onderging dezelfde wijzigingen als zijn naakte evenknie. Is er toekomst voor deze supersport-light? Daar konden we aan de Spaanse kust een antwoord op krijgen.

Met het ene been op het land en het andere uitgestrekt in de zee mag je Noord-Bretagne gerust een geval apart noemen. In de nieuwe MotoPlus nemen we je mee op reis door deze Franse regio van contrasten waar geheimzinnige bossen en ruige kusten haasje-over met elkaar spelen. Verderop in het nummer maken we aan de andere kant van het kanaal kennis met RST. Een motorkledingmerk dat in eigen land al jaren lang marktleider is, maar buiten Engeland nog minder zichtbaar is. Om wat meer de te weten te komen over dit Britse merk, vlogen we naar het hoofdkantoor van Rhino Sports Technology.

Reportages
Onder de noemer praktijk besteden we dit nummer onder meer aandacht aan onderkleding en gaan we verder met de serie ‘remsysteem verbeteren’. Want alles onder controle houden is natuurlijk het hoogste goed. Wat er nog meer in MotoPlus 04 staat? Dat zie je hieronder in de inhoudsopgave. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen met de nieuwe MotoPlus!

Inhoud MotoPlus 04 – 2019

Warmdraaien
‘Motorbeurs nieuwe stijl is een seizoensopening van formaat’

Newsflash
Mail & Win: Vanucci VS03 Tanktas
Cultscooter krijgt eigen munt
Amerikaanse Ducati

Test
Eerste test Kawasaki Versys 1000/SE
Eerste test KTM 690 SMC R & Enduro R
Eerste test Honda CBR650R
Duurtest Ducati Multistrada 950

Techniek
Remsysteem verbeteren (2)

Praktijk
Overzicht onderkleding
Tips & Tricks
Occasion Suzuki VL1500LC

Reportage
Fotoverslag Motorbeurs Utrecht
AGP Moto
RST Motorkleding
Assistentiesystemen
Mijn Trots: Cliff Massop en zijn Ural M72

Reizen

Noord-Bretagne, Frankrijk

Rubrieken
Spotlight
Interview onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

29 november, 2023

Dat Triumph volgend jaar in het WK Motocross van start gaat met een volledig in eigen beheer ontwikkelde nieuwe ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws