Nieuws

Motohoezentijd

Volgens de lokale motorhoezenleverancier wordt het weer motorhoezentijd.

Maar achter een motorhoes zit blijkbaar veel meer dan dat wij vermoeden. Zo moet een motorhoes ‘ademend’ zijn op dezelfde manier van onze motorkleding. Het is ook erg handig wanneer de onderste strook hittebestendig is i.v.m. het wegzetten van de motor met een nog warm blok en hete uitlaten. Een stel spanbanden voor het wappervrij insnoeren is ook handig.

Maar ook zo’n tophoes vraagt nog aandacht. Bij een plotselinge weersomslag kan er veel condens onder de hoes ontstaan. Meer dan dat het ademend materiaal snel kan uitdampen.

Haal de hoes dus om de week even van de motor af. Dan kan hij uitdampen.

Aan de winstkant: de kat kan deze winter zijn nagels niet meer op je buddy scherpen en wanneer een van de huisgenoten zijn of haar fiets een keertje uit handen laat vallen dan scheelt dat een kras en een ruzie.

Veel importeurs hebben motorhoezen in hun huiskleuren in de verkoop. Mooi voor Sinterklaas!

En nog een bijkomend voordeel: zo’n vormeloze buitenhoes verbergt vrij goed wat er onder zit. En dat is met het nog steeds stijgende aantal motordiefstallen mooi meegenomen. Want dieven kunnen nu niet meer in het voorbij gaan zien of je een Jawa of een MV hebt

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws