Nieuws

MotoGP24 van 2 mei beschikbaar

Elk jaar weer een momentje voor de game- en motorraceliefhebber: de lancering van de nieuwe versie van MotoGP, de officiële videogame van de MotoGP™ met alle officiële coureurs, klassen en circuits van het nieuwe seizoen. Op 2 mei is het zover, dan wordt MotoGP24 officieel gelanceerd voor de platforms PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en Steam.

Na de introductie van ‘dynamic weather’ en de ‘flag-to-flag-races’ bij de laatste editie van de game, wordt deze dit jaar nog realistischer dankzij nieuwe features als ‘riders market’ en de ‘stewards’. Die eerste biedt onder meer de mogelijkheid om coureurs (zowel ‘echte’ als virtuele) van team te laten wisselen, waarbij het gedurende het seizoen niet enkel noodzakelijk is om zoveel mogelijk punten bij elkaar te rijden voor het kampioenschap, maar ook om je plaatsje in het team te behouden of een overstap naar een ander, beter team af te dwingen.
Dat je dat niet op lompe wijze doet door ongegeneerd over de baan te raggen, daarvoor zorgen de nieuwe stewards dan weer, die de wedstrijden, kwalificaties en trainingen monitoren en zo nodig straffen uitdelen. Beide toevoegingen maken de ‘Career Mode’ tot de meest dynamische in de game ooit. Ook de AI van coureurs zijn nog dichter bij de werkelijkheid gebracht, zo zal een rookie wat vuriger en onnadenkender te werk gaan dan een ervaren coureur.

MotoGP24 belooft kortom zeer realistische motorvuurwerk. De game is zoals gezegd van 2 mei verkrijgbaar en kost € 69,99 (Nintendo Switch € 49,99).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws