Nieuws

MOTOGP OP EUROSPORT UITGEZONDEN

MOTOGP OP EUROSPORT UITGEZONDEN

Goed nieuws voor de Nederlandse en Belgische wegracefans: Dorna en Eurosport zijn overeengekomen dat de exclusieve tv-uitzending van de MotoGP voor de komende jaren voor Nederland en België is toegekend aan Eurosport. De komende vier seizoenen, van 2015 tot 2018, mag Eurosport de wedstrijden uitzenden van alle drie de klassen: MotoGP, Moto2 en Moto3.

Daarnaast mogen zij de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificaties op zaterdag uitzenden. Eurosport zegt dat voor de Nederlandse en Belgische kijkers commentatoren en experts ter plekke zullen zijn, die met een speciaal redactieteam de uitzending van de wereldkampioenschappen zullen verlevendigen met interviews en reportages. Naast de tv-rechten heeft Eurosport ook de onlinerechten weten te bemachtigen voor alle races, zodat deze bekeken kunnen worden op Eurosport Player, de betaalde livestream voor smartphones, tablets en pc’s.

Ook zal Eurosport de TT in Assen gaan uitzenden, maar hiervoor zijn echter geen exclusieve rechten verleend; Dorna Sports behoudt zich het recht voor de uitzending van dit sportevenement ook toe te kennen aan een Nederlandse televisiemaatschappij. Dat zal dus hoogstwaarschijnlijk de NPO zijn, die met Studio Sport ook de afgelopen jaren de TT in Assen al live op de buis bracht.
Als deel van de overeenkomst heeft Eurosport toegezegd meerdere promotieactiviteiten te gaan ontplooien die ervoor moeten zorgen dat MotoGP meer bekendheid krijgt onder het grote publiek in Nederland en België.
Naar aanleiding van de overeenkomst die Eurosport vorige week sloot voor de Duitse tv-rechten van de MotoGP en de verlenging in april van het Franse contract tot en met 2017, gaf Jean-Thierry Augustin, CEO van Eurosport Group, aan erg blij te zijn met de samenwerking met Dorna en de gemaakte overeenkomst. “Op deze manier krijgen fans de kans de MotoGP nog intenser te beleven”, zo stelde hij. Manel Arroyo, de Sports Managing Director van Dorna, sprak de hoop uit dat door deze overeenkomst de MotoGP de komende vier seizoenen door breder publiek bekeken kan gaan worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.