Nieuws

MotoGP-legende Carlo Ubbiali (90) overleden

Negenvoudig wereldkampioen en MotoGP-legende Carlo Ubbiali is op 90 jarige leeftijd overleden. Dat heeft Dorna Sports, de organisator van de MotoGP, bekendgemaakt. Ubbiali kampte al enige tijd met een zwakkere gezondheid.

De Italiaan, geboren in 1929, maakte faam door in de begindagen van het motorracen de 125 en 250cc-klassen te domineren. Zijn eerste wereldtitel sleepte hij in 1951, slechts 2 jaar na zijn debuut in de wacht. Vervolgens eindigde hij, tot het einde van zijn racecarrière in 1960, nog eens acht keer op de eerste plek. De eerste keer op een Mondial, en de overige acht keer op een MV Agusta.

Op 31-jarige leeftijd zette de Italiaan een punt achter zijn racecarrière. Met zijn negen wereldkampioenschappen behoort Ubbiali tot de absolute toppers in de sport. Een titel die hij deelt met mannen als Giacomo Agostini (15 wereldtitels), Angel Nieto (12+1 wereldtitels ), Mike Hailwood (9 wereldtitels), Valentino Rossi (9 wereldtitels), en huidig wereldkampioen Marc Marquez (8 wereldtitels).

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.