Nieuws

MotoGP-docu vanaf vandaag te zien

Afgelopen maanden werd er al bekend gemaakt dat de Amerikaanse streamingsdienst Amazon bezig was met het filmen van een documentaire over het afgelopen MotoGP-seizoen. Vanaf maandag 14 maart is deze te bekijken op Amazon Prime.

Het seizoen 2021 was er natuurlijk eentje om niet snel te vergeten. Niet alleen kende de koningsklasse voor het eerst een Franse wereldkampioen, het was ook een seizoen waarin Marc Marquez werd geplaagd door blessureleed, Valentino Rossi na 25 jaar zijn helm aan de wilgen hing en Maverick Viñales midden in het seizoen zijn contract met Yamaha verbrak en switchte naar Aprilia. Ook gebeurden er een hoop gekke dingen. Zo won Brad Binder de knotsgekke race in Oostenrijk op slicks in de regen, ritste Fabio Quartararo’s pak tijdens de race in Barcelona ineens los en blies Viñales (bewust) bijna zijn blok op.

We kunnen er nog uren over doorgaan, maar het punt is duidelijk. Dit alles is door de makers vastgelegd en aangevuld met beelden uit het dagelijkse leven van zeven rijders – Rossi, Marquez, Miller, Mir, Bagnaia, Viñales en Miller. De docu lijkt dus een beetje op die van de Formule 1: Drive to Survive. Alleen is die laatstgenoemde te zien op Netflix, en moet je voor de MotoGP-docu een abonnement afsluiten bij Amazon. Die kost trouwens maar drie euro per maand, en de eerste dertig dagen kijk je gratis. Nog niet overtuigd? Klik dan even hier voor de trailer van MotoGP Unlimited. Meer info: www.primevideo.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws