Nieuws

Moto Morini Seiemmezzo STR en SCR te koop

De Moto Morini Seiemmezzo STR en SCR staan vanaf september eindelijk in de showroom. Naast een standaardversie is er ook een A2-variant beschikbaar.

De typenaam STR staat voor Street en SCR  voor Scrambler en dat zie je ook direct terug. De STR is een echte naked, met een voor dat segment typische rijpositie. Moto Morini belooft een gemakkelijk te hanteren motorfiets met bescheiden afmetingen (zithoogte 810 mm), maar desondanks een comfortabele zithouding voor de bestuurder als passagier.

De SCR is een modieuze straatmotor, ontworpen voor liefhebbers van vintage lijnen. Hij valt op door zijn hoge spatbord, het koplampkuipje, lederkleurige zadel en goudkleurige vork. De zestienliter-tank heeft de juiste scrambler-look en moet garant staan voor een flinke actieradius.

Verder hebben beide motoren vooral veel met elkaar gemeen. Ze beschikken over Brembo remmen en Pirelli banden. Beide modellen hebben een stalen frame en aluminium achterbrug. De velgen meten 18” vooraan en 17”achteraan, maar de SCR heeft spaken en de STR gietwielen. Vooraan huist een 43 mm dikke uposidedown-vork van Kayaba. Als Moto Morini niets aan het blokje doet, is het goed voor 60 pk.

Het TFT-kleurenscherm van 5” is met de verlichte knoppen op het stuur te bedienen. Het geïntegreerde Bluetooth-communicatiesysteem maakt het mogelijk een telefoon en twee audiosets te bedienen. Op de prijzen is het nog even wachten, hopelijk zijn die net zo aantrekkelijk als die van de X-Cape (lees de eerste test van die allroad hier). Hou wat dat betreft de website van Moto Morini in de gaten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws